Hud med udbrud og bumser - Hjælp hvad skal jeg gøre?

Hud med udbrud og bumser - Hjælp hvad skal jeg gøre?

Hvordan får jeg huden i balance?

 

Tips til hud med udbrud og bumser fra din holistiske hudterapeut Tina Lykkegaard 

Hud med udbrud kan være et meget følsomt emne, det ved jeg, for jeg har også selv været der af flere omgang💛 

Det er en af de emner jeg alleroftest bliver spurgt ind til, og jeg kan ligeså godt være ærlig - der findes ingen mirakelkur. MEN vi kan selv gøre mange ting for at hjælpe huden i balance 🌸 Det bedste vi kan gøre er måske i virkeligheden at tænke "mindre er bedre" for at få ro på huden. Peeling og masker kan stresse huden og give den modsatte effekt af hvad vi ønsker ved for hyppigt brug. Det hele er en balance (og jeg er med på at den kan være svær at ramme)

Tålmodighed er din ven. Huden falder til ro igen, men det kan tage dage, mdr og måske endda år, men huden vil forbedre sig, blive stærkere og falde mere til ro over tid. 

Husk på at udbrud og bumser kan skyldes mange ting, valg af hudpleje, kost, hormoner stress og livsstil generelt mm. Kig derfor lidt ind i, hvor du evt kan støtte huden lidt ekstra. Drikker du ikke nok vand, så er det et vigtigt og godt sted at starte. Er du stresset og bekymret, så er det der du starter ♥️

Mine bedste tips til at hjælpe huden i balance: 

 1. Husk at få en masse grøntsager
  Hver evig eneste dag, det er så vigtigt 🥕🥦🧅🥒🥑 Jeg elsker at drikke mine grøntsager i både smoothies og juices. Tænk både i bagte grøntsager, stegte og lidt rå. Find en masse inspiration på min instagram profil. 

 2. Støt også gerne din fordøjelse indefra med probiotika/mælkesyrebakterier
  Skift rigtig gerne imellem mærker, når du har tømt en bøtte, så du får flere forskellige bakterier. Jeg har nogle forskellige mærker på webshoppen, som jeg er glade for find dem her. Drik også gerne kombucha og kombucha shots. Jo flere gode bakterier til fordøjelsen, jo bedre. 
 1. Giv huden fugt
  Ren Lykke serum mod bumser og udbrud er en god plejende serum som mindsker bumser og heler huden op hurtigere. Den er meget mild. Kan bruges af alle aldre. Husk en god nærende olie ovenpå som ikke tilstopper huden. Jeg anbefaler ansigtsolien fra Ren Lykke. Læs mere om ansigtsolien her 🧖‍♀️🫧🧴


 2. Gua sha eller sugekop massage
  Er virkelig effektivt til urenheder. Når jeg oplever udbrud med bumser, hjælper det gevaldigt med ansigtsmassage.
  Følg gerne med på min instagram, for videoer med hvordan jeg bruger beautyredskaberne 😍🙏🏼

 1. Den hud-helende kost
  består af grøntsager, god protein fra eks. Øko kylling, æg eller bønner, god nærende fedtstof fra eks. Avokado, god olivenolie, øko kærnet smør. Hold dig fra billig fedstof generelt🥑🥦🐓 
 1. Drop komælk's produkter.
  Det kan give bumser og rødmen. Udluk det fra kosten som minimum 4 uger og se om du ser bedring, men gerne op til 8 uger. Det er alt der kommer fra en ko, men øko kærnet smør er ofte ok .🐄🥛

Savner du ost? 🧀 Her kan gede- og fåreoste være ok for en hud med tendens til bumser. Tjek Manchego ost ud som minder lidt om parmesan. Kan også rives og bruges som "revet ost". 

Hvis du nu liiiige skulle ha' et ekstra ekstra tip, så er fugt alfa omega til en hud med bumser. Jeg elsker at sove med min Ren Lykke fugtmaske, som både giver intens fugt, men den virker også enormt beroligende på ømme bumser. 

Kærligst
Din holistiske hudterapeut 
Tina Lykkegaard

Tilbage til bloggen