Øko tøj: Vil du have farlige kemikalier tæt på kroppen?

Øko tøj: Vil du have farlige kemikalier tæt på kroppen?

(Indlægget er sponsoreret af Dilling Underwear, da jeg har indgået et samarbejde med dem)

Nej jeg har egentlig ikke lyst, og jeg har da slet ikke lyst til, at vores lille helse-pomfritt-baby (Forstår du ikke helt navnet, så læs min graviditets dagbog, så er du helt med 😉 ) skal have det.

Jeg bliver hele tiden klogere og denne økologiske verden vokser hele tiden for mig.

Sommetider kommer jeg hjem til min kæreste og siger “Ej, ved du hvad, vi bliver nødt til at købe …. økologisk” og så tænker han ofte, at jeg er fanatisk og lidt for meget.

Da jeg fortalte om økologisk tøj og ikke mindst økologisk tøj til baby, så var der pludselig en anden lyd fra ham 😉

Økologisk undertøj til baby, børn og voksne

Jeg har længe søgt efter, hvilket firma der lavede lækkert øko tøj til baby’er (og voksne), men hvor prisen stadig er til at betale.

Jeg er bekendt med en hel del mærker, men jeg synes hurtigt, at det er rigtig dyrt til en hel garderobe til baby (eller til mig). Så faldt jeg pludselig over Dilling Underwear og der gik ikke mange minutter før, at jeg bare måtte skrive til dem.

Det fantatiske var, at Morten som svarede mig kort tid efter ringede til mig, hvor vi så aftalte vi skulle mødes hos Dilling Underwear, så jeg kunne se firmaet og ikke mindst farveriet.

Det var lidt af en øjenåbner, at have en hel dag med Morten, som er direktør og 4. generation i virksomheden. Der er tænkt på alt, men det bedste af det hele er, at når de siger tøjet er økologisk og svanemærket, så er det ned til mindste detalje.

Faktisk så må man kalde sig økologisk, hvis man kun har 10 % økologi i tøjet, men Dilling Underwear er 100 % økologisk i stort set alt ifølge mærket.

Når tøjet farves er det også uden farlige kemikalier

Der er heller ikke meget ved at købe økologisk tøj, hvis man så har farvet tøjet med en masse farlige kemikalier. Det synes jeg faktisk ikke er helt fair.

Dilling Underwear har derfor valgt at beholde farveriet her i DK, som det eneste farveri af tøj i DK. Et farveri som har valgt, at alle farlige kemikalier og farvestoffer ikke skal være en del af deres farveri.

Det gør at du ikke skal gå med tøj fyldt med farlige kemikalier tæt på huden (som er dit største organ) men også, at de farlige kemikalier ikke ryger ud i grundvandet og vandløbet, hvor det vil forurene miljøet – fordi de jo ganske enkelt ikke bliver brugt hos Dilling Underwear.

Mere end 400 kemikalier i en sort BH

“Et tysk miljøinstitut identificerede mere end 400 forskellige kemikalier i en enkelt sort BH” og så kan man tænke, så skal den BH da lige vaskes inden den kommer i brug, men den skal vaske mange gange før de kemikalier er ude af tøjet og de kemikalier ryger jo så ud i grundetvandet. Det synes jeg altså er ret uhyggeligt…

Jeg har allerede fundet nogle favoritter som denne bluse. Og se lige, hvor lækket baby får det i denne body.

 

Øko tøj: Vil du have farlige kemikalier tæt på kroppen?

 

Jeg elsker uld og meget af tøjet er lavet på uld, uld/silke eller bomuld. Uld er meget varmeregulerende, så fryser du, varmer ulden, har du det varmt (som jeg tit har), kan kroppen komme af med varmen.

Uld tørrer enormt hurtigt, så baby ligger ikke og bliver helt våd/klam i barnevognen, som den kan gøre ved bomuld. Det skal i høre meget mere om en anden gang! 🙂

Kærligst Tina og baby

 

Øko tøj: Vil du have farlige kemikalier tæt på kroppen?

 

Tilbage til bloggen