Hvad skal jeg bruge til røde babykinder og udslæt?

Hvad skal jeg bruge til røde babykinder og udslæt?

Tips og råd til røde babykinder

I er ret mange der har skrevet og spurgt til de røde babykinder, som typisk kommer på denne tid af året. Kalle har også været ramt og har fået en del udslæt i forbindelse med tandfrembrud. Derfor har jeg testet og testet, for at se hvad der fungerer bedst. Kalle’s udslæt har faktisk udfordret min hudterapeutiske viden en hel del, for det har ikke været lige sådan at få væk. Så derfor skal i have de tips og råd der har gjort en forskel for os, selvom han stadig har noget udslæt jeg forsøger at holde nede.

Salve der kan bruges til det hele

Jeg har fra start brugt meget lidt på Kalle – også i badet. Vi bruger så få produkter som muligt, men forsøger at fugte og nære huden, med salve og olie der minder så meget om hudens eget fedtlag som muligt. Her har jeg været utrolig glad for Ren Lykke multisalve, som kan bruges til alverdens ting. Babykinder, røde babynumser, tørre pletter, rifter, tørre læber, ømme brystvorter mm. Der er altså ingen grænser (til hele familien).

Den indeholder blandt andet sheasmør, olivenolie og hampefrø. Salven indeholder ikke vand hvilket er en fordel for baby’s kinder, når baby sover udenfor i kulden. Så ligger den og beskytter huden, hvilket har virket godt for os.

Babyolie uden skidt

Ja, for der er rigtig mange babyolier på markedet der indeholder mineralske olier(kan i huske dem? ellers kan i læse om det her) hvilket jeg ikke anbefaler. Det er ikke naturligt og heller ej genkendeligt for huden. Jeg har brugt Ren Lykke børneolien, men slet ikke hver dag. Kun hvis han har været en smule tør, givet ham zoneterapi/massage eller til badevandet af og til.

Jeg fik også et tip af min mor, da vi også af og til må ty til zinksalven, men som kan være en smule svær at få af igen. Så kan du gøre en vatrondel våd, komme lidt børneolie på og så tørre resterne af zinksalven væk.

Økologisk kropsolie til udslæt og rødmen

Hvis man har større udfordringer, som vi har haft, så har den økologiske kropsolie (jeg selv har sammensat) været min redning. Den dulmer irritation i huden og mindsker rødmen. Den fedter meget lidt og derfor kan den smøres på huden flere gange om dagen.

Den indeholder bla. ricinusolie, som har en helende effekt på huden og jojobaolie som ligger en meget let film over huden, der ikke tilstopper huden, men som beskytter huden. Når huden er “ødelagt” af udslæt/meget rødmen, skal man tænke på, at huden har brug for en ekstra tyk “overfrakke”.

Bevidste valg på huden

Huden er vores største organ og det er derfor ikke ligegyldigt hvad man kommer på den. Her tænker jeg mere på tøjet, da det er meget tæt på huden. En baby’s hud (ja, måske også din egen) er sensitiv og er tøjet farvet med skadelige kemikalier og herved fyldt med tungmetaller er det problematisk for både mennesket og miljøet, da de ophobes i kroppen og naturen.

Derfor vasker jeg alt tøj inden brug, køber tøj fra genbrugen (som jo så er vasket mange gange) og ellers er tøjet fra Dilling min absolutte favorit. Her ved jeg, at der er tænkt over miljøet, det er bæredygtigt, de kære får der leverer ulden har det godt, de har flotte certificeringer som bla. GOTS der gør, at selve materialet skal være min. 95 % økologisk. Tøjet indeholder altså ingen dårlige kemikalier der kommer tæt på Kalle’s babyhud. Jeg tror vi vil blive forbavset over, hvis vi vidste hvor meget dårlig kemi der rent faktisk kan sidde i tøjet.

“Fik du læst “vil du have farlige kemikalier tæt på kroppen?”

Badevandet har også betydning

Varme bade er skønt, men for huden kan det virke udtørrende og irriterende (end den er i forvejen) så her kan det være en god ide at tilsætte få dråber børneolie, men pas på, for badekarret kan blive glat af det. Det har gjort en rigtig stor forskel for os. Barnet skal ikke skylles efter badet, da de beskyttende ingredienser endelig ikke skal skylles af.

De bedste vilkår for huden indefra

Sidste men ikke mindst tænker jeg meget holistisk (pudsigt nok, så er jeg jo holistisk hudterapeut 😉 ), da hudens sundhed også kommer indefra. Kalle får derfor D-vitamin, da det er med til at styrke hans immunforsvar, fiskeolie da det er med til at virke anti-inflammtorisk (dulme/mindske irritation i huden) og mælkesyrebakterier, der støtter hans fordøjelse og immunforsvar, som begge har stor betydning for hudens sundhed.

 

Det blev et længere indlæg, men jeg håber i kan bruge nogle af de erfaringer jeg har gjort mig.

Kærligts Tina

Tilbage til bloggen