Du finder et udvalg af kombucha fra Raw Culture Aerlig, som laver lækre smagsvarianter.
Kombucha er fermenteret te, altså te som er gæret med kombucha svampen og sødet med sukker. Resultatet er en forfriskende, brusende, let syrlig drik, der både er lav på sukker og kalorier.
Men hvad er det godt for, spørger du måske? Ligesom andre gærede varer, så indeholder kombucha præbiotika, som er med til at styrke fordøjelsen.
Det er i virkeligheden ret enkelt: Kombucha er te, der er gæret med en kombucha svamp, der også kaldes SCOBY. Generelt er kombucha sødet
med lidt rørsukker, som svampen omdanner i gæringsprocessen.
Resultatet er en drik, der har en let syrlighed, en boblende fornemmelse og en lækker friskhed. Med sit lave sukkerindhold og lave kalorieindhold er kombucha et godt alternativ i de situationer, hvor man ellers ville tage en sodavand eller en drink.
Kombucha nydes nemlig kold, præcis som du ville drikke en sodavand.
Er kombucha sundt?
Udover smagen kan kombucha bidrage med præbiotika, der kan bidrage til at styrke fordøjelsen, ligesom andre fermenterede fødevarer og
drikke. Det er kulhydrater, som kroppen ikke kan nedbryde, men som bidrager positivt til bakterierne tarmsystemet.
Man har drukket kombucha i Kina i mere end 2000 år, og teen har også ry for at have en række helbredende egenskaber, som dog ikke kan
dokumenteres.