Uldtøj til baby og jeg, men uldtøj kradser jo?

Uldtøj til baby og jeg, men uldtøj kradser jo?

/Indlægget er sponsoreret i samarbejde med Dilling/

Her i min graviditet har jeg brugt meget tid på at researche, hvilke produkter vi skal have til baby.

Egentlig har jeg en god basisviden, da jeg tidligere har været ansat i forskellige butikker der har haft et babyunivers.

Jeg har derfor haft en god fornemmelse af, hvad jeg gerne ville have af tøj og produkter generelt.

Jeg er eks. vild med uldtøj både til mig selv, men også til baby. Uld har så mange fordele og den største fordel, som jeg ser er, at uld er varmeregulerende og svedabsorberende.

Det vil altså sige, at kroppen kan komme af med varmen eller holde på varme hvis vi fryser. Det er jo perfekt til en lille baby, som ikke bare kan smide blusen, som vi andre kan 😉

Helt i starten af min graviditet købte jeg nogle få uld bodyer fra supermarkedet. Efterfølgende har jeg dog lært så meget om uld, at jeg godt kan mærke og se, hvor stor forskel der er på uldtøj.

Jeg fandt Dilling lidt ved et tilfælde, men har efterfølgende fået et samarbejde med dem. Deres uldtøj er så tyndt, fint og blødt på samme tid.

Jeg har derfor undret mig lidt over, hvorfor der var så stor forskel på de forskellige uld mærker.

Jeg kan jo tydeligt mærke forskel på de to-tre typer uld bodyer jeg har købt. Her må jeg jo bare bukke og neje (igen), for Dilling ved virkelig hvad de laver ?

Uldtøj til baby og jeg, men uldtøj kradser jo?

Dilling fortæller at blødheden samt kvaliteten afhænger af, hvordan ulden er blevet behandlet. Uld indeholder nogle kradshår, som gerne skal fjernes, som kan gøres på to måder.

De fleste vælger metoden “superwash”, hvor man behandler ulden med klor (ikke særligt miljø eller øko agtigt synes jeg) og dernæst får ulden overtrukket et tyndt lag film i form af harpiks eller en form for plastisk (plastik tænker du måske????).

Ja, Plastisk… Ulden bliver dog dejlig blød af denne “superwash”, men de gode egenskab jeg så i ulden er nu mindsket.

Uldens funktioner er nemlig reduceret og de varmeregulerende samt svedabsorberende egenskaber formindskes ved brug af denne klorbehandling.

Fik du læst indlægget “Vil du have farlige kemikalier tæt på kroppen?”

Da jeg besøgte Dilling for nogle måneder siden, besøgte vi også farveriget, som behandler ulden inden.

Her blev jeg så erkendt med en anden måde man kunne fjerne disse kradshår uden, at det påvirker miljø eller uldens kvalitet. Dette er i stedet en skånsom enzym behandling.

Her bliver ulden så blød og lækker, at der ikke er behov for at give denne overtrukket film, som jeg fortalte om før og dermed bevares de gode genskaber.

Dilling fortæller faktisk også, at de har mange kunder, som ikke tåler uldtøj normalt, men at de tåler Dillings netop fordi ulden og den proces den har været igennem er så ren (også den måde Dilling vælger at farve deres tøj på med naturlige farver har en indflydelse).

Jeg elsker når firmaer slår benene væk under mig, da jeg møder mange firmaer, men jeg er også bare så (irriterende) pokkers kritisk.

Derfor bliver jeg ret tit blæst bagover af Dilling, fordi de svarer så uddybende og har tænkt på alt i forhold til hud, miljø, kvalitet og hvordan de kære får har haft det. Det tager jeg hatten af for!

Uldtøj til baby og jeg, men uldtøj kradser jo?

Nu hvor det snart er jul, så har jeg selvfølgelig en rabatkode til jer!

Brug koden: Tinalykkegaard og få 20 % rabat (Pssst… hvis i også tilmelder jer deres nyhedsbrev får i også den rabat oveni)

Skriv endelig hvis du har spørgsmål, så svarer jeg gerne.
Blot til info er jeg er normalt en str. 36, men bruger str. 38 i Dilling (også inden min tykke mave 😉 ).

Kærligst Tina

Ps. i spørger tit til denne grå trøje, som også er fra Dilling. I kan finde den HER.

GemGem

Tilbage til bloggen