/Indlægget indeholder affiliatelinks, hvilket betyder, at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/
Her kommer min fortolkning af en klassisk chokoladekage. Jeg synes, den passer perfekt til weekendens hygge, så derfor skal du jo også have opskrift, så du kan komme i gang.
Den er selvfølgelig glutenfri, mælkefri og uden raffineret sukker. Jeg har brugt kokossukker i denne, som ikke påvirker vores blodsukker nær så meget som almindeligt sukker gør.
Der er faktisk ret stor forskel, så jeg synes det er godt givet ud, at skifte ud med kokossukker der hvor man kan.
Opskriften giver til 4-6 personer
- 200 gr. 80 % mørk chokolade
- 2 dl. plantemælk (jeg brugte hjemmelavet hampefrømælk, men alt kan bruges)
- 100 gr. mandelmel (mandler blendet til mel)
- 1 stor spsk. kokosfibermel
- 3 æg
- 2 spsk. kokosolie eller økologisk kærnet smør
- 2 tsk. bagepulver
- Nip havsalt
- 4 spsk. kokossukker
- evt. 6 tsk. peunutbutter til topping
Sådan gør du
- Smelt chokoladen og kokosolie over vandbad
- Del æggene og pisk æggehviderne stive i en skål
- Tag en ny skål og pisk kokossukker og æggeblommer sammen
- Tilsæt den smeltede chokolade og kokosolie i skålen med æggeblommer og kokossukker og pisk det godt. Kom bagepulver i tilsidst og pisk det let
- Vend nu æggehviderne i din chokoladeblandning. Det skal ikke piskes, men vendes i med eksempelvis en dejskraber
- Kom plantemælk i lidt af gangen
- Når dejen er vendt til en ensartet masse kommer du den i en form. Jeg brugte en rund form, selvom jeg ville ha’ brugt en firkantet, men den kunne jeg ikke finde 😉 Min målte ca. 22 i diameter
- Ønsker du peanutbutter toppingen kan du “trække” det rundt i kagen. Placer 6 tsk. fulde peanutbutter rundt på kagen og træk det forsigtigt rundt med en ske
- Kom den i ovnen i 30-35 min. ved 180 gr. varmluft
Velbekomme og god weekend!
Kærligts Tina