(Nøddebazaren har sponsoreret nødder samt raw kakao til kagen) Når den gravide (læs: mig) har brug for (neeeej ikke lyst til, men brug for 😉 ) så tænker jeg da hun skal have det? Så jeg har forsøgt at lave den helt rette chokolade brownie i en luksus udgave og uden gluten selvfølgelig. Det tog mig lige et par forsøg at lave den helt rigtig, men nu sidder den også i skabet. Du skal nok være en ret chokolade-elsker, for at du synes om kagen 😉 Jeg har nemlig ikke sparet på chokoladen og heller ej den gode kærnet smør.
Opskrift på ægte luksus chokolade brownie til 4-6 personer:
200 gr. mørk god chokolade (brug gerne 70-80 %) 50 gr. øko koldpresset kokosolie 100 gr. øko kærnet smør (eks. Naturmælk eller Princip) 3 spsk. raw kakao 100 gr. kokossukker* (almindeligt rørsukker kan også bruges) 3 æg 1 spsk. kokosfibermel** (fås i stort set alle supermarkeder fra urtekram) En halv tsk. havsalt En lille tsk. bagepulver * Kokossukker påvirker vores blodsukker langt mindre end almindeligt sukker, så det er et godt alternativ for at få en sundere kage. **Jeg brugte i den første opskrift 50 gr. blendet mandler, hvilket også gav et ok, men lidt grovere resultat.
- Smelt smør og kokosolie ved svag varme, tag gryden af varmen når det er smeltet og kom 100 gr. chokoalde i og lad det smelte (eller gør det over vandbad)
- Pisk kokossukker og æg i en skål. Pisk det så luftigt du kan, men det er ret flydende
- Kom raw kakao, bagepulver, havsalt i og pisk det let
- Kom nu den flydende blanding af chokolade, smør og kokosolie i og pisk det forsigtigt
- Til sidst kommer du kokosfibermel i, pisker det let og lader det trække 2-3 min.
- Kom chokolademassen i en form på omkring 15 x 20 cm. og bag den ved 180 gr. i 15-17 min.
Kagen virker ikke bagt når den kommer ud, men det skal du ikke lade dig snyde af. Den skal bare køle af og gerne helt til næste dag, så bliver den endnu bedre. 🙂
Chokolade topping (valgfrit) :
100 gr. mørk god chokolade (brug gerne 70-80 %) 25 gr. øko kærnet smør (eks. Naturmælk eller Princip) 1 tsk. kokosolie
- Smelt smør og kokosolie ved svag varmen og kom chokoladen i, når du har taget gryden af varmen
- Kom blaningen på kagen når den er kølet lidt af
- Stil den på køl og server dagen efter eller når den er helt kold
Toppes med let ristede hasselnødder eller andre nødder, hvis du synes. Velbekomme og god weekend!