Jeg er ikke den store kødspiser, men (bestemt) heller ikke vegetar. Det er som egentlig ikke sundhedsrelateret, men kød har aldrig sagt mig det store. Jeg tror dog på at kvalitetskød (økologisk eller fritgående) er sundt, men jeg tror også på, at vi ikke behøver at spise kød hver eneste dag. Det er vi dog ikke helt enige om herhjemme 😉
20-25 stk. falafler i ovnen:
2 dåser kikærter* (Jeg foretrækker tørrede kikærter, men det havde jeg ikke lige timet 😉 )
1 1/2 tsk. herbamare salt
2-3 fed hvidløg
1/2 tsk. chili
2 tsk. spidskommen
Saften fra 1/2 citron
1 tsk loppefrøskaller
Lille løg
1 spsk.
1/2 tsk bagepulver
1 spsk. olivenolie
*Mange dåser indeholder hormonforstyrrende stoffer (BPA og andre typer bisphenoler), så undgå så vidt muligt dåsemad eller køb økologiske dåser fra Coop da de er uden alle former for BPA. Du kan også vælge kikærter i glas fra helsekosten eller tørrede kikærter.
Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt. Blend derefter alle ingredienserne i en foodprocesser/minihakker eller med en stavblender (det tager lidt ekstra tid med en stavblender). Formes til små kugler på en bageplade. Jeg brugte en ske til hjælp. Dejen må ikke være for våd. Er dejen for tør kan du komme en anelse vand eller olivenolie i, men endelig ikke for meget.
Bages ved 200 grader i 20-25 min. men hold øje med dem. De skal være gyldne i farven.
Så du ikke opskriften på glutenfri pitabrød, så kan du finde den HER!
Du kan sagtens fryse dem ned og tage dem op løbende. Lun dem i ovnen og de er klar til brug.
Velbekomme!
Kærligts Tina