Gulerodsjuice der får sommerkuløren til at holde lidt længere

Gulerodsjuice der får sommerkuløren til at holde lidt længere

Gukerodsjuice der får sommerkuløren til at holde lidt længere/Indlægget indeholder affiliatelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der reklame indhold. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

Jeg elsker at modtage færdige økologiske slowjuice fra Happy Juicery, men da jeg fik en stor trang til juice så måtte jeg jo selv i gang. Jeg er netop hjemvendt fra 12 dage i Italien og det har givet en fin kulør. Jeg tager ikke meget sol og er meget påpasselig, men en smule kulør har jeg da fået. Derfor tænkte jeg, at jeg ville lave en juice, som fik sommerkuløren til at vare lidt længere.

En grøntsag som er med til at holde kuløren vedlige er gulerødder! Det giver en flot gylden glød i huden og har også en opstrammende effekt på huden, så det er jo bestemt værd at tage med. Dertil har jeg brugt gurkemeje og ingefær, som begge er med at dæmpe irritation i huden, som kan være tendens til urenheder eller rødmen. Lider du af soleksem, så skal du også spise en masse gulerødder eller drikke dem som her, da det har en god effekt på soleksem. Det er forstadiet til A-vitamin der kaldes beta-caroten som har en hjælpende effekt.

Opskriften giver omkring 500 ml.

7-10 stk. gulerødder
1/2 æble (Kan undlades)
1 stk. appelsin
1 stk. rødpeber (kan undlades)
5-10 gr. gurkemeje (Dosering afhænger af om du kan lide smagen, som er ret krydret)
30 gr. ingefær (Tag mindre, hvis du ikke er til den krydrede og lidt stærke smag)

Ofte kommer jeg 2 dl. koldt vand i min slowjuicer som det sidste for at få alle safterne med og for at skylle den igennem. Denne tynde juice blander jeg bare i overstående.

Laver du dobbeltportion kan den holde sig tre dage på køl i lufttætte flasker. Du kan også fryse det ned i mindre portioner. Jo mindre ilt der er tilstede i flasken jo bedre. Jeg fylder mine flasker helt op, lige inden det render udover og skruer låget på. Så mindsker du ilten, som får juicen til at miste sine næringsstoffer. Jo mindre ilt, jo bedre juice.

I denne juice er der mange fedtopløselige vitaminer, hvilket vil sige at kroppen har brug for sundt fedt, for at optage vitaminerne. Så tag evt. dit fiskeolie ved siden af, bland det i eller gør hvad der passer dig bedst. Drikker du juicen til et måltid er det ikke noget problem. Du kan også spise en halv avokado til, hvis det er et mellem måltid.

Kærligst Tina

Gukerodsjuice der får sommerkuløren til at holde lidt længere

Tilbage til bloggen