Udrensende mælkebøtte drik

Udrensende mælkebøtte drik

Forleden var jeg jo ude for at plukke mælkebøttehoveder, fordi de nu er i sæson og der er mange af dem! Jeg tog ud på en mark/eng langt væk fra bilos og hunde-tissere 😉

Jeg samlede omkring 300 mælkebøttehoveder, hvilket lyder af mange, men det tog mig max 10 min. fordi der er så mange lige nu.

Mælkebøtte har en ret fantastisk evne på kroppen. Det virker nemlig afgiftende, men også boostende for vores fordøjelse. Mælkebøtte er ret bittert, men det lige præcis de bitterstoffer, som er rigtig gavnlige.

Bitterstofferne får maven til at producere mere mavesyre, som mange har for lidt af, da stress får maven til hæmme produktionen.

Mavesyren skal du bruge for at nedbryde maden, så tarmene ikke kommer alt for hårdt på arbejde og som kan resultere i fordøjelsesproblemer.

Der er faktisk ganske mange der får at vide, at de har for meget mavesyre, da symptomerne er de samme og så får de syreneutraliserende tabletter, som kun gør ondt værre, hvis man altså har for lidt.

Du kan teste det ved at drikke rødbede juice og se om din urin bliver svag lyserød, for farven skulle gerne nedbrydes af mavesyren.

Nå, tilbage til opskriften på udrensende mælkebøtte saft!

Det skal du bruge

  • 1.5 liter vand
  • 300-400 gule mælkebøttehoveder (se billedet nedenfor)
  • Evt. citronsaft

Sådan gør du

  • Rens dine mælkebøttehoveder grundigt i en stor balje med koldt vand. Du skal rense/vaske dem af flere omgange for at insekter, skidt og snavs vaskes væk.
  • Bring 1.5 liter vand i kog i en stor gryde (eller gør det i to gryder)
  • Kom nu dine mælkebøttehoveder i det kogende vand og kom låg på gryden.
  • Skru ned og lad det små simre i to min.
  • Derefter tager du det af blusset og lader det trække i 3-4 timer. Hele tiden med låget på.
  • Når det er kølet godt af sier du mælkebøtteblomsterne fra og hælder det på flaske.
  • Tilsæt evt. lidt citronsaft både for effektens skyld men også smagen.

 

IMG_9112

 

Jeg tager en dl. hver dag, men da smagen er meget bitter, blander jeg det op med vand. Det gør ikke smagen meget bedre, men fortynder det en smule 😉 Du kan også komme lidt frisk citronsaft heri.

Ved du, at du døjer med for lidt mavesyre, kan du med fordel tage en lille shot 10 min. inden du spiser mad. Det fremmer mavesyreproduktionen.

OBS! Har du tendens til blokeret galdeveje eller galdesten er denne drik ikke noget for dig! Er du gravid eller ammer skal du heller ikke drikke denne stærke drik.

Nogle laver også saften kun på de gule blade og så bliver drikken slet ikke så bitter, men tidsmæssigt og effektmæssigt valgt jeg at bruge hele hovedet. 🙂

Kærligts Tina

Ps. når du drikker den, så ja sundheds-hatten på og HUSK det er godt for dig.. hihi.. 😉

 

IMG_9113

 

Tilbage til bloggen