Ubalance i huden? Vores kærlige råd

Ubalance i huden? Vores kærlige råd

Ubalance i huden

Det er aldrig sjovt, når huden begynder at reagere med ubalance. Det kan fx være, at du har fået små knopper, bumser, eksem eller anden hudreaktion. Jeg ser altid hudens reaktioner, som en tilstand - en tilstand, som du kan genoprette. I dette skriv kommer jeg med en masse gode idéer til, hvad du kan støtte din krop med indefra for at genskabe din huds naturlige balance samt nogle gode fif til at pleje huden udefra.

Først og fremmest vil jeg gerne fremhæve, at når din hud reagerer, så er det din krop, der forsøger at formidle noget til dig. Prøv at spørg dig selv "Hvorfor reagerer min hud sådan her? Hvad er det, jeg skal lytte til?".

Meget ofte har kroppen selv svaret, og der kan være nogle vigtige guldkorn, hvis du spørger din intuition/mavefornemmelse. Det ikke sikkert du lige mærker noget med det samme, men læg mærke til om der kommer en tanke eller to uden at være hård og dømmende overfor dig selv. 


Nu kan du så gå på opdagelse i mine anbefalinger og se om nogle af disse ræsonnerer med de svar, som du måske allerede har tænkt på. 

Ubalance i huden kan handle om rigtig mange ting, og kroppen hænger sammen. Meget ofte, når jeg ser på huden, der snakker, så handler det om følgende systemer og/eller organer: Lever, nyrer, fordøjelse, hormonsystemet. Oftest er det flere af organerne og systemerne, som er ude af balance og derfor "driller" din hud. Din lever og nyrer er filtreringssystemer, som begge hjælper med at udskille affaldsstoffer og brugte hormoner fra kroppen. Det er nogle enormt fascinerende organer, som har en helt essentiel rolle, når det kommer til din overordnede sundhed. Din fordøjelse og dit tarmsystem er også nogle vigtige medspillere, når det kommer til din huds sundhed. Fødevareallergier og dysbiose i dine tarmbakterier kan være medskyldige faktorer, hvis du oplever en hud, der snakker.

Det kan derfor være en god idé at kigge på, om du oplever nogle reaktioner ved den mad du spiser og samtidigt have ekstra fokus på dit afføringsmønster og konsistens. Ligeledes er det vigtigt, at du har et hormonsystem i balance. Rigtig mange kvinder, der døjer med uren hud, har et forhøjet indhold af testosteron i blodet, og dermed en øget talgproduktion i huden. Jeg kan eks. se på min hud, hvis jeg spiser mælkeprodukter dagligt. 

Derfor er det vigtigt at have fokus på din hormonelle balance sammen med de ovennævnte organer, da de alle er medspillere og arbejder sammen i din krop. Nedenfor vil jeg nævne nogle kosttilskud, som du med fordel kan anvende, hvis du oplever en hud, der driller eller hvis du bare har et ønske om en sundere og mere strålende hud indefra.

Acerola C-vitamin
Hudpakken
E-vitamin
Zink
Probiotika 

Ovenstående er ren hudeliksir eller skinfood om man vil. Sammen med ovenstående vil jeg klart anbefale min hudplejeserie Ren Lykke, da flere hundrede kunder har tilbagemeldt mærkbar effekt ved uren hud, knopper på huden, træt og kedelig hud, tør hud, sensitiv hud og kombineret hud. Jeg anbefaler altid at vi styrker huden inde- og udefra. 

Udover indkøb af de rette kosttilskud og hudpleje, er der en masse ting, som du også kan gøre, som jeg gerne vil nævne her. I forhold til din hormonelle balance, kan du gå på opdagelse i dine hverdagsrutiner for at se, om dine vaner går udover din hormonelle balance.

Mange ingredienser og tilsætningsstoffer i dag virker desværre hormonforstyrrende på vores kroppe. Det er alt fra make up, til shower gel, tandpasta, shampoo og balsam, men også e-numre i mad, teflon pander og plastikbeholdere. Teflon og plastikopbevaring kan frigiver xenoøstrogener, som virker som kunstig østrogen.

Disse forvirrer din krops naturlige balance, og derfor er det vigtigt helt generelt, at være lidt på vagt overfor udefrakommende, kunstige østrogener. Hvis du normalvist drikker vand fra en plastikflaske (også den BPA-frie), kan du udskifte den med glas, kobber eller stål. Dine teflonpander kan du med tiden udskifte til naturlig belægning. 

Kropsbørstning er en god måde at genskabe balancen i din hud på. Et skønt ritual som jeg stærkt vil anbefale, hvis din hud driller dig er min nye vådbørste. Den har de mest fantastiske egenskaber og når du børster din krop, påvirker det også din hud i ansigtet positivt. Min vådbørste har mange egenskaber, men nogle af mine favoritter er dens rensende, vitaliserende og opbyggende egenskaber. Den mindsker fedtlommer, appelsinhud, små knopper og urenheder. Den har beroligende egenskaber på dit nervesystem og aktiverer dit fordøjelsessystem. Den eksfolierer og renser blidt din hud således, at du ikke behøver at anvende sæbe. Den opstrammer og genopretter din huds naturlige balance. Hvis du vil læse mere om kropsbørsten og bare MÅ eje den, kan du finde den her

Kollagen er en anden måde, hvorpå du kan støtte din hud indefra. Kollagen er en meget vigtig byggesten i kroppen. Kollagen bidrager til at mindske synligheden af fine linjer og rynker samt øger kollagen din huds elasticitet. Generelt oplever rigtigt mange ved brugen af kollagen, at deres hud synes flottere generelt. Hvis du ikke er så meget til kollagenpulver, kan du selv lave den mave-venlige suppe kaldet for "bone broth". Den er rig på et naturligt indhold af kollagen sammen med en masse andre gode vitaminer og mineraler. Du skal koge et kyllingeskrog og ben sammen med citronsaft eller æbleeddikecider. Dertil kan du tilføje de urter og grøntsager, som du foretrækker. Lad suppen småkoge i minimum 2 timer og max 48 timer. Spis en lille portion dagligt. Find et udvalg af kollagenpulver på webshoppen her

Fibre er en vigtig byggesten til en sund og velfungerende fordøjelse. 1-2 spsk. knuste hørfrø eller chiafrø dagligt kan hjælpe med at sætte gang i peristaltikken i dit tarmsystem. Fibrene fungerer som en fejekost nede i din tarm, og hjælper tarmen med at udskille affaldsstoffer og brugte østrogener. Den øgede fibermængde hjælper ligeledes din levers aktivitet. Når du indtager fibre, er det altid vigtigt at drikke rigeligt med vand. Fibre kan være et direkte redskab til en sundere og smukkere hud. Husk at drikke nok vand til. 

Brændenældete har begge hudstyrkende egenskaber og kan anvendes som en hudeliksir indefra. Drik 1-3 kopper dagligt for at få alle de gode egenskaber fra brændenælde. Du kan også prøve med brændenældepulver i din smoothie, grød, brød eller supper. Find brændenældepulver her. 

Grønne smoothies er en sand klassiker, hvis du spørger mig. Det er en virkelig god måde at få en masse gode fibre, vitaminer og mineraler på. Grønne smoothies kan hjælpe din lever og nyrer med at udrense samtidigt med, at din krop generelt får tilført en masse næringsrige vitaminer og mineraler. Hvis du vil inspireres til at lave nogle lækre smoothies, som gavner din hud, kan du købe min bog her eller finde en masse opskrifter på min instagramprofil.

En ting af gangen. Tålmodighed og vid at Rom blev ikke bygget på en dag. 

Kærligts Tina 

Tilbage til bloggen