Slowjuice: Rødbede juice med gulerod, appelsin, grønkål og ingefær

Slowjuice: Rødbede juice med gulerod, appelsin, grønkål og ingefær

Jeg skriver det vidst ganske ofte, men en af de nemmeste måder at booste kroppen med grøntsager på, er altså efter min mening med friskpresset juice. Hvis du ikke har en (slow)juicer, kan det være, at det skal på ønskesedlen i år. Jeg er så glad for min eller jeg har faktisk to, som begge lever fuldt ud op til mine krav.

Forleden fik jeg lyst til rødbede juice og tænkte, at det måtte jeg hellere komme i gang med, inden lysten forsvandt igen 😉 Rødbede er nemlig ret fantastisk, så derfor skyndte jeg mig at få handlet ind og komme i gang. Jeg juicer aldrig bare et glas, da jeg synes det er for bøvlet og giver for meget opvaske. Derfor juicer jeg altid flere liter af gangen, så har jeg til hele ugen og også til fryseren. Det er klart det bedste at drikke det frisk end på frost, men det er stadig okay, at fryse dem ned. Du skal også lige ha’ et tip, men det vender jeg tilbage til.

Opskrift på en liter rødbedejuice:

1 kg. øko rødbeder
8-10 stk. mellemstore øko gulerødder
4 stk. appelsiner (måske mere, hvis den skal være sødere)
4 store stængler øko grønkål
10-15 gr. ingefær (måske mere, alt efter hvor stærk du ønsker den)

Jeg skræller ikke rødbeder og gulerødder, men vasker dem bare rigtig godt, når det er økologiske. Der sidder så mange gode næringsstoffer lige under skrællen og i skrællen, så tag endelig det med. Appelsiner skrælles og juices. Grønkål juices med stilk og det hele. Ingefær juices også med skræl (hvis øko) og vaskes godt.

Jeg hælder altid lige 2-3 dl. vand igennem juiceren, når jeg er færdig og blander det i juicen for at få det sidste saft med. Det kan du jo gøre som du synes.

Slowjuice: Rødbede juice med gulerod, appelsin, grønkål og ingefær

Hvorfor drikke rødbedejuice?

Der er mange gode grunde til at nyde et stort glas rødbede juice, fordi rødbede indeholder en del næringsstoffer. Rødbede indeholder bla. hyaluronsyre som er et sukkerstof vi har i huden, som fugter huden og fylder de små linjer rynker ud indefra. Rødbede indeholder også et stof kaldet betain, som bruges af kroppen for at øge leverens afgifningsproces. Vi afgifter og detoxer hele tiden, men har du tendens til uren hud eller generelt hudproblemer af alle former, skal man altid være ekstra kærlig ved leveren, for at styrke og booste dens afgiftning, har jeg erfaret ved mange. 

Rødbeder smager af jord…

Hvis du synes rødbeder smager af jord, så har du fået fat på nogle uheldige rødbeder. Jeg synes der er stor forskel på rødbeder, så prøv dig frem og find dem du bedst kan lide. Økologiske er altid at foretrække synes jeg. Eller byt mængden af gulerødder og rødbeder rundt, så kan det være det passer bedre til dine smagsløg.

Slowjuice: Rødbede juice med gulerod, appelsin, grønkål og ingefær

Et lille tip, når du juicer til mange dage

Som sagt juicer jeg altid flere liter af gangen. Så sætter jeg 2-3 liter på køl og måske en enkelt i fryseren. Slowjuice kan holde sig 3-5 dage, hvor en almindelig saftcentrifuge kun holder et døgns tid. Jeg kommer det i glasflasker og fylder juice helt op til kanten. Faktisk så meget at det løber udover og så skruer jeg låget på. Det er nemlig ilten der “ødelægger” juicen.

OBS! Skal din juice i fryseren skal du ikke fylde flasken helt op, da juicen udvider sig på frost og så kan flasken springe. Her skal du have 10-15 cm luft i din flaske.

I er mange der spørger til mine glasflasker. Jeg gemmer dem fra æblemost, flåede tomater eller hvad vi ellers køber på glasflaske.

Så er det bare at juice! Jeg har også brugt denne juice til at lave smoothies af, som smager himmelsk. Brug evt. broccoli, blåbær, spinat og hvad du ellers har. Mums.

Kærligst Tina

GemGem

GemGem

Tilbage til bloggen