En grøn velsmagende smoothie med masser af power

En grøn velsmagende smoothie med masser af power

Her til morgen fik jeg en forespørgsel fra min søde fætter, som følger med på bloggen. Han skrev, at han manglede inspiration til sunde smoothies. Jeg skrev kækt tilbage, at der var masser af opskrifter på bloggen, men til min egen overraskelse er der faktisk slet ikke så mange. Det er jo lidt af en katastrofe når jeg laver smoothies hver eneste dag! 😉

Så her kommer den grønne smoothies, som har et højt indhold af grøntsager og kun en smule frugt. Flere og flere anbefaler at vi spiser mellem 600-1000 gr. grøntsager, bær og en smule frugt dagligt, men det kan være svært at nå helt derop, hvor jeg synes at smoothies er den nemmeste og mest velsmagende måde at få mange grøntsager indenbords.

Fik du set indlægget “Tre (billige) indgredienser til den perfekte smoothies”? Ellers se det HER!

Til to glas brugte jeg: (Jeg drikker det hele som min morgenmad)

  • 1 stor * håndfuld babyspinat eller feldsalat
  • 6 buketter frossent broccoli
  • 1 appelsin
  • Saften fra 1/2 øko citron
  • 10-15 gr. ingefær
  • 1-2 tsk. tørret brændenælde (kan undlades, men er med til at virke afgiftende efter min erfaring)
  • 1 lille **håndfuld nødder (cashew eller mandler er mine favoritter)
  • 1-2 dl. vand alt efter hvor tyk/tynd du ønsker den

*Jeg køber frisk babyspinat eller feldsalat, skyller det og fryser det ned. Pas på du ikke ligger det i en stor klump, da det så vil fryse som en stor ubrugelig klump.

Du kan også købe frossen spinat, men af flere årsager ønsker jeg det frisk. Jeg ønsker ikke det er behandlet og så ønsker jeg babyspinat, da store mængder almindeligt spinat kan trække bestemte mineraler ud af kroppen, hvilket jo ikke er hensigtsmæssigt.

**Ha’ gerne lagt dine nødder i blød i koldt vand aftenen forinden i køleskabet. I blødsatte nødder optages langt bedre af kroppen og et stof kaldet fytin (som ikke er særlig godt) mindskes kraftigt, har jeg erfaret.

Skyl nødderne dagen efter og brug den i dine smoothies. Blend det hele og smag den evt. til med lidt mere citronsaft eller ingefær.

Grønne hilsner fra

Tina

Tilbage til bloggen