Opskrift på fugtgivende og udrensende juice med agurk

Opskrift på fugtgivende og udrensende juice med agurk

Måske læste du med forleden, hvor jeg viste før/efter billeder af min hud der havde slået ud grundet forskellige ting. Derfor fik jeg også lyst til at juice i weekenden, så jeg kunne holde huden i ro. Det gjorde jeg med agurk, mynte, spinat og lime, som skyller huden indefra, så det var den helt rette blanding.

Jeg drikker også denne juice, fordi den støtter min udrensning. Når man er gravid, så er ens udrensingen ikke nær så god og man må faktisk ikke gøre så meget for at optimere denne udrensning, fordi det går udover baby i maven. Derfor er sund nærende mad alfa omega, hvor jeg synes smoothies og juice er noget af det nemmeste at booste min krop med.

Hvordan støtter du kroppens udrensning?

Om du er gravid eller ej, så er vores to store udrensningsorganer nyrerne og leveren hele tiden i gang med at afgifte for brugte hormoner og affaldstoffer i kroppen. Det er en naturlig proces, men sommetider (af flere årsager) kan nyrerne og leveren være på ekstra arbejde.

Her har specielt agurk været helt suveræn for mig til at skylle kroppen med og dermed også støtte nyrerene og leverens store arbejde. Er vores to udrensnings organer lidt sløve og halv dårlige til at detoxe, så tager huden over, da huden også er et udrensningsorgan. Det kan give alle typer af hudproblemer (urenheder, hormonelle ubalancer i huden, eksem, udslæt, sensitiv hud og meget mere).

Selvom vi tit hører, at agurker “bare” er 95 % vand, så virker denne væske for mig både enormt hydrerende (fugtgivende) og også let udrensende. Babyspinat indeholder så mange vitaminer, mineraler og næringsstoffer, så den måtte jeg have med i juicen.

Til en liter agurkejuice brugte jeg:

4 stk. agurker
3-4 stk. lime (alt efter hvor syrlig du vil have den)
En stor potte mynte
En stor håndfuld babyspinat
1-2 dl. koldt vand (mest for at skylle juiceren igennem for det sidste juice)

Det hele juices og allerhelst i en slowjuicer, da du får mest juicesaft og flest nærrinstoffer end i en almindelig juice maskine.

Flere spurgte om man kunne lave det på en anden måde end i en slowjuice og jeg har ikke forsøgt mig i en blender. Jeg tænker godt du kan gøre det i en blender med mindre agurk og mere vand, meeen jeg tør ikke sige, hvordan resultatet bliver 😉

Kærligst Tina

GemGem

Tilbage til bloggen