Vil du gerne være gravid? Her er nogle gode råd fra eksperten

Vil du gerne være gravid? Her er nogle gode råd fra eksperten

Efter jeg selv har meldt ud, at jeg er gravid har jeg fået en masse spørgsmål omkring graviditet generelt. Et emne jeg har dyrket meget i inden jeg blev gravid, men slet ikke så meget, som nu hvor jeg er gravid.

Der er så mange faktorer der spiller ind omkring at blive gravid og det er jo ikke altid “bare lige” at få de to streger på graviditetstesten. Jeg husker tydeligt, da vi startede projekt-baby at bekymringen “hvad nu hvis vi ikke kan” hele tiden dukkede op.

Interview med hormon terapeuten

Egentlig er det jo det mest naturlig – altså at blive gravid, men hvorfor er det så, at så mange har problemer med det? Jeg har simpelthen allieret mig med Caroline Fibæk, som jeg selv er blevet undervist af på Holistisk hudterapeut udd.

Hun er super dygtig og ved ALT om hormoner og derfor også om graviditet. Hun arbejder sammen med en gynækolog, for at få “hele” billedet med.

Jeg skulle holde tungen lige i munden da jeg havde en lang snak med Caroline, men jeg vil forsøge at komme med de bedste guldkorn i nogle indlæg om den naturlige graviditet og hormoner generelt.

Det er et enormt følsomt emne, men jeg vil alligevel prøve at komme med de råd jeg fik af Caroline.

Generelle fakta om den normale fertilitet:

  • Hos raske unge par er sandsynligheden for graviditet 20-25 % pr. menstruations cyklus (altså den ene gang på måneden, hvor vi kvinder rent faktisk kan blive gravide pga. ægløsning)
  • Statistisk set skal der 402 samlejer til før graviditeten indtræffer (Ja, der er ikke tid til andet! 😉 )
  • Kvinders alder har en stor betydning for en normal graviditet, da jo ældre kvinden er, jo færre ægløsninger har man
  • Manden alder har en mindre betydning

Ved du, hvornår du har ægløsning?

Som overstående viser ganske godt, så er det vigtigt at man rammer dagen, hvor kvinden har ægløsning. Måske kan du tydeligt mærke, hvornår du har ægløsning og måske ved du det ikke.

Typisk har du ægløsning 14 dage inden din menstruation kommer, men det kan sagtens variere med flere dage på den ene og anden side. Du kan få et overblik over din menstruation i forskellige app’s, som holder øje med din menstruation og hvornår du “burde” have ægløsning.

Eks. app’en Clue – menstruationskaldender. Skal det være meget mere præcist skal du gå efter denne præventionsform der er 99 % sikker.

Det vil altså sige, at du kan være ret sikker på, hvornår du har ægløsning.

Ægløsning kan give symptomer som øget udflåd, kropstemperaturen stiger, din hud har typisk sin flotteste periode omkring ægløsning, milde ægløsningssmerter og større sexlyst (helt biologisk ret naturligt 🙂 )

Du kan også købe ægløsningstest, som kan teste om du har ægløsning, den dag du tror du har. Det kan du så notere i din app (og have sex selvfølgelig!) og så vil det blive mere præcis.

Kvinden har ægløsning 1 gang. pr. cyklus, men mandens sædceller kan leve inde i kvinden i op til 5 dage (men så skal det sandelig også være friske og aktive sædceller! 🙂 ), så derfor er det en god ide at have sex dagene op til ægløsning.

Vil du gerne være gravid? Her er nogle gode råd

Lykkedes det stadig ikke?

Så er her nogle gode råd, der kan booste chancerne for graviditet:

  • Mindsk stress – din krop er klog og nedsætter chancerne for graviditet, hvis du er stresset, da kroppen tænker, at det ikke er et optimal tidspunkt at blive gravid på, når du er stresset. Lyt evt. til HelloMind, hvis du har brug for hjælp.
  • Undgå rygning – ikke kun kvinden, men også manden da det både påvirker æggene og sædcellerne.
  • Undgå begge alkohol
  • Moderat træning – ikke for meget og ikke for lidt.
  • Spis 800-1000 gr. grøntsager, bær og lidt frugt dagligt
  • Undgå koffeinholdige drikke (kaffe, energidrikke og sodavand)
  • Drik 2 liter rent vand dagligt (urte te og friskpresset grøntsagsjuice tæller med i regnskabet)
  • Spis økologisk og få nok kvalitets protein fra bønner, æg, fisk, hampefrø, nødder, økologisk kød og linser.
  • Få nok fibrer dagligt gennem grøntsager, hørfrø, nødder og chiafrø. Fibre booster din fordøjelse og trækker affaldstoffer og brugte hormoner ud af dit system via afføringen
Vil du gerne være gravid? Her er nogle gode råd

Dette indlæg er allerede meget længere end tanken var, men der er jo så meget at skrive til dette emne. Jeg har sådan lyst til i skal vide alt, men emnet er stort og i skal heller ikke bliver overrumplet, så jeg må hellere slutte her og så brygge videre på flere indlæg i stedet.

Pssst.. Bogen “harmonel harmoni” er altså en fantastisk bog ved mange former for homonelle ubalancer. Det er en bog jeg stadig tager frem i ny og næ, når jeg bliver i tvivl om noget.

Kærligts Tina

GemGem

Tilbage til bloggen