Probiotika/mælkesyrebakterier til gravide (og alle andre)

mælkesyrebakterier
Ja nu nævner jeg mælkesyrebakterier igen! Det er ikke første gang jeg gør det og det bliver garanteret heller ikke sidste gang. :) Det er nemlig en af mine favoritter, som jeg ikke kan undvære. Jeg tænkte dog lige at jeg ville sige et par ord, specielt til de gravide der læser med. Hvis du ikke er gravid, men gerne vil vide lidt om mælkesyrebakterier, så tag lige et kig på "Hvilke mælkesyrebakterier anbefaler jeg" som er et ret populært indlæg.

De rette bakterier beskytter mod sygdom og allergi

Mælkesyrebakterier kan være gode for at sikre, at man har en masse gode bakterier i tarmene. Fordøjelsen har brug for et væld af bakterier og vi har ganske mange. Det skal dog gerne være de gode bakterier, for de "dårlige" kan give fordøjelsebesvær af alle typer, men bestemt også påvirke hele din sundhed. Hele 70 % af dit immunforsvar (jeg mener faktisk, at man er begyndt at sige op til 80 %) sidder i tarmene. Så har man en ringe eller svækket tarmflora kan det betyde, at man har øget risiko for sygdom, men også allergi og faktisk også overvægt. Selv den mentale tilstand er påvirket af din tarmflora, så har du tendens til en mørkt/trist sind, kan dette være værd at undersøge.

Hvad har det af betydning som gravid?

Jo, det har en ganske stor betydning, specielt for baby i maven. Baby har nemlig ikke mødt nogle af disse gode (eller dårlige/manglende) bakterier inde i din mave. Det betyder at baby's tarmsystem er fuldstændig steril når han/hun kommer til verden. Det betyder så også, at du kan være med til at bestemme, hvilke bakterier baby skal møde som de første. Føder du vaginalt, møder baby som det første dine bakterier fra skeden og endetarmsåbningen. Det har en stor betydning for baby's immunforsvar fremadrettet. Bliver baby født ved kejsersnit er det efter min mening et must, at give baby mælkesyrebakterier fra start for at opbygge en god tarmflora. Jeg vil dog give vores baby mælkesyrebakterier om det bliver en vaginal fødsel eller mod forventning et kejsersnit. Jeg vil bruge Duolac dråber med d-vitamin fra apoteket som start.
Tilbage til bloggen