Hvor er det fantastisk at være gravid - eller hvad?

Hvor er det fantastisk at være gravid - eller hvad?

 

(Indlægget indeholder reklame for skønne en anden start og den lækre webshop Parcellet)

Det er meget længe siden, at jeg har opdateret min graviditets dagbog, men da jeg forleden var i bad og ikke kunne se mine fødder (eller nå dem for den sags skyld) tænkte jeg, at det var på tide at give en status.

Det er jo den rene idyl at være gravid. Mærke det lille liv sparke hver eneste dag og bare se, at baby vokser dag for dag. Maven strutter jo så flot. Ja, selv at mærke baby hikke flere gange dagligt er bare SÅ hyggeligt – selv om natten. De ekstra kilo er også bare velkomne, da det jo er en naturlig del af at være gravid.

Eller hvad…

Kroppen bestemmer over mig

Jeg elsker gravide maver, og jeg synes de er noget af det smukkeste, men det er som om, at det er lidt noget andet, når det er mig selv. Jeg har egentlig haft en nem graviditet, men der følger bare tanker og følelser med, som jeg ikke havde regnet med.

Det er hyggeligt og skønt at være gravid, men at “nogen” overtager kroppen er ret uvant. Mit hovede kan det hele og nå det hele, men det er ikke længere mig der bestemmer. Kroppen siger selv til og fra med træthed, udmattelse, øm ryg, plukveer eller hvad der ellers følger med. Andre dage kan jeg være mig selv og gøre alt det jeg gerne vil, men igen – det er bare ikke “mig selv” der bestemmer hvilken dag det skal være i dag. Det kan være ret frustrerende.

Så kom jeg til at tænke på, at jeg ikke måtte have det sådan. Det var jo (og er) et kæmpe ønske at blive/være gravid, men er det ikke okay at sige, at jeg er færdig med det nu? Nu har jeg prøvet det for denne gang og er klar til næste skridt.

At være forberedt på fødslen

Jeg er top klar til fødslen og jeg er spændt på, hvordan det bliver. Jeg er lykkelig over at have en anden start med på sidelinjen, da Astrid altid kan svare på mine mange spørgsmål. Jeg går enormt meget op i fødslen og ser det som en eksamen jeg skal til, så jeg har også forberedt mig grundigt. Så kan man sige, at man ikke kan forberede sig på noget, man ikke ved, hvordan kommer til at gå, men jeg tror på, at jeg kan gøre mig så klar som muligt både mentalt og fysisk.

Jeg har brug for, at have gjort mig nogle tanker om, hvilken stilling vil jeg føde i, hvor vil jeg føde, vil jeg have syntocinon indsprøjtning efter fødslen (læs evt. Cana’s indlæg om det lille prik du “bare” får) og hvornår skal navlesnoren klippes osv osv. Der er mange tanker og jeg er glad for, at jeg har overvejet de mange ting.

Hindbærblade te kan være med til at styrke livmoderen

Jeg har de sidste uger drukket hindbærblade te, som skulle være med til at styrke og forberede livmoderen og mindske bristninger. Inden du spørger om det virker, så kan jeg kun sige, at det ved jeg ikke, men hvorfor lade være? 😉 Det nytter dog ikke at drikke en enkelt kop, men gerne 3-4 kopper dagligt. Jeg blander lidt pebermynte te ved for en endnu bedre smag.

Jeg har også købt dråber til selve fødslen. Jeg elsker alt det alternative, så det skal prøves. Det er homøpatiske lægemidler, som har vist sig at kunne have en god effekt, hvis fødslen går i stå eller hvis veerne bliver for svage. Du kan læse lidt om dem her. Jeg tror meget på, at du kan fornemme om det er noget for dig eller ej. Er du skeptisk eller har en dårlig mavefornemmelse, så er det nok ikke noget for dig. 🙂

Måske du også vil læse:

Jeg har nu tre ugers tid til termin, så jeg er spændt på, hvornår baby melder sin ankomst.

Kærligst Tina og baby ♥

GemGem

Tilbage til bloggen