Myte: Undgå olie i hudpleje! Hvem har dog fundet på det...

Myte: Undgå olie i hudpleje! Hvem har dog fundet på det...

/Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der sponsoreret indhold. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

Jeg har den sidste tid mødt rigtig mange som søger en dagcreme UDEN olie. Der må ikke være nogen former for olie i, da den “tilstopper huden” og gør deres evt. akne værre – har de fået at vide!

Den myte skal vi lige have på plads, da der er stor forskel på olier og hvad de gør for huden. Der er rigtig meget hudpleje, som indeholder mineralske olier.

Det er i min optik noget møg, da de kan tilstoppe huden og har ingen gavn udover at ligge og fedte på huden. Læs med her hvis du ikke kender til mineralske olier.

Hvilke olier skal du gå efter?

Naturligt/økologiske hudpleje må ikke indeholder mineralske olier, så gå efter naturlige plejeprodukter. Olier som hyben, havtorn, arganolie, kæmpenatlys er forholdsvis lette olier, som har en enormt gavnlig effekt på huden, er min erfaring.

Prøv dig frem med forskellige lette olier og se, hvordan din hud reagerer. Hvis du fuldstændig undlader olie i din hudpleje kan du risikere, at huden udtørrer og så står du pludselig med et nyt problem.

Har du prøvet af rense af i olie? Det er guf for huden! Her skal du massere ansigtet i en federe olie som kokosolie eller jojoba og vaske efter med en varm vaskeklud.

Myte: Undgå olie i hudpleje! Hvem har dog fundet på det...

Din hud er unik

Huden er dog kompleks og vi er alle forskellige, så man kan ikke “bare” sige, at man skal undgå olie. Det der ingen der skal.

Man skal blot bruge olie efter alt efter hudens struktur og udseende. Det kan altid anbefales at bruge en de let optagelige planteolier, så huden ikke blokeres.

Til fedtet hud bruges ganske lidt, til tør hud bruges der noget mere. Fugt er noget der kommer kommer indefra via den væske vi drikker.

Olier, hyaluronsyre og enkelte andre stoffer bevarer fugten i huden og beskytter dermed huden mod udtørring og for tidlig ældningstegn.

Jeg har også selv erfaret, at visse planteolier eks. hyben og granatæble er ren anti-age, fordi de indeholder et hav af opbyggende og beskyttende vitaminer, antioxidanter og nyttige fedtstyre.

Jeg arbejder tæt sammen med Naturligolie.dk, hvor vi inden længe kommer med en lille serie af olier til krop og ansigt. Her har jeg sammensat (hvis jeg selv skal sige det 😉 ) den bedste olie.

Der er taget højde for så mange ting og jeg glæder mig til, at du skal prøve den!

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen