6 myter om huden og hudpleje!

6 myter om huden og hudpleje!

(Indlægget indeholder affiliate)

Hudpleje virker ikke

Falsk, eller meget gør i hvert fald. Du skal gå efter rene samt naturlige produkter (som ikke bruger billige kedelige mineralske olier) som har et højt indhold af aktive ingredienser.

Det kunne eksempelvis være A-, E-, og C-vitamin, men også hyaluronsyre, som er et sukkerstof der fugter huden eller aloe vera som fugter og beroligere en irriteret hud. Listen er lang, så dette var blot få eksempler.

Hudpleje trænger ikke ind i kroppen

Falsk! Huden er kroppens største organ og suger det til sig som den får. Så hvis du smører dig ind i creme, som indeholder hormonforstyrrende stoffer vil disse stoffer kunne ophobes i kroppen.

Tænk lige over, hvor mange produkter du dagligt bruger! Det er både make up (og det er jo typisk ikke kun en mascara?), shampoo, bodyshampoo, bodylotion, solcreme, hårlak osv osv. Det kan gå hen og blive rigtig meget i det lange løb.

Du skal bruge ansigtssolcreme hver dag

Sandt og falsk på samme tid. Det er faktisk en af de svære, for solen er klart den største synder i forhold til hudens udseende, men mange kan ikke “ånde” igennem solcreme, så derfor vil nogle hudtyper blive stoppet til af filteret som er i solcremen.

Brug i stedet solcreme når du er i solen og brug mere end du regner med! Du kan også med fordel bruge hindbærkerne olie, som er mild solbeskyttende. Det er Ikke en solcreme, men beskytter huden svagt mod solens stråler uden at stoppe huden til.

Du får bumser af chips

Sandt! Hele 80 % af hudens tilstand kommer indefra, så hvis kosten består af chips dagen lang ville det kunne ses. Nogle er enormt sensitive og får en bums, hvis de bare kigger på chips.

Chips og andet friturestegt mad er jo kogt (ødelagt) i dårlige/harske olier. Det faktisk på top tre over dårligt “hold-dig-fra-mad” hos mig. 😉

Makeup forværrer hudens udseende

Både og… for det kommer helt an på, hvilke typer makeup produkter du bruger. Igen, brug rene produkter, som ikke bruger eks. talkum som er super billigt at komme i en pudder, men det kan stoppe hudens porer til og udtørre huden.

En mineral pudder er jo knuste mineraler, som huden faktisk næres af. Kender i BeMineral? Lækre produkter og inden længe kommer Miild jo også på markedet, som er et dansk økologisk makeupserie.

Du skal først bruge rynkecreme når du har fået rynker

Falsk! Når rynkerne først er der, er de faktisk svære at få bugt med. Du kan booste huden med en masse fugt, bruge bestemte massage teknikker, bruge beauty redskaber som helt klart forbedre hudens udseende.

Start hellere tidligt med at nære huden med en masse gode indgredienser fra naturlig hudpleje. Overvej lige om Gua Sha ikke er noget for dig! Det er SÅ skønt og holder bumser væk, samt holder huden fast og spændstig!

Eller Dermarolleren som bestemt også er med til at holde huden ensartet uden rynker. Du skal ikke tro på alt hvad du hører 😉

Kærligst Tina

Psst… Har du set min spritnye e-bog “Bumsefri-hud“? Gør som hundredevis andre og få min guide på samt de bedste tips! Du kan finde den HER!

Bumsefri_Forside

Tilbage til bloggen