Forstår du hudens sprog?

Forstår du hudens sprog?


Forstår du hudens sprog? 

Der er mange, der ikke ved det, men du kan faktisk se på hudens tilstand, hvor du kan sætte ind, i stedet for at købe dig en masse forkerte produkter eller lave en masse tiltag.

En stor del af hudens tilstand kan nemlig repareres og styrkes indefra. Huden fortæller, om du drikker for lidt vand, bekymrer dig, har fordøjelsesbesvær, eller om der er ballade i hormonsystemet.

Nedenfor vil jeg guide dig gennem ansigtets zoner, så du kan se, hvad der (måske) passer lige netop til dig.

Det kan være en længere proces, så ha' tålmodiged. 

 

Mørke rander under øjnene 

Din nyre trænger til vand, urte te og grønne juice. Som det første om morgenen skal du prioritere at drikke et stort glas vand. Min gamle farmor på 97 år drak altid halv kogt vand og halv koldt. Det samme gør jeg. 

Det også her søvn ses. Hvis du kan, så prioriter at sove omkring 8 timer hver nat. Gerne fra kl. 22-06. Jeg ved godt, at man ikke altid helt selv bestemmer over sin søvn, men prøv at indske tv/skærm inden sengetid, dæmp lyset og forbedred kroppen og hjernen på søvn. 

 

Rynker mellem brynene

Hvis du er træt af den såkaldte “bekymringslinje” mellem brynene, skal du tænke lidt ekstra på din lever, da den kan være på overarbejde. Drik en masse brændenælde- og mælkebøtte the.

Sørg derudover også for at få nogle sunde fedtsyrer og gode fibre ved eksempelvis at spise avokado, valnødder, hørfrø og grove grøntsager og gerne rødbede. Jeg elsker jo også´smoothies. Du kan finde en masse inspiration til opskrifter på min instagramprofil under højdepunktet "opskrifter". 

Urenheder mellem brynene

Ligesom overover er det højst sandsynligt din lever som arbejder lidt ekstra. Tænk over de gode fedtstoffer og skær de dårlige fra. De dårlige fedtstoffer er, hvad der er i forarbejdet mad.

Brød vi køber hos bageren, færdigretter i supermarkedet, kiks, kager, pesto som er købt indeholder oftest billige olier. De klare billige olier i plastiskflasker fra supermarkedet kan være raffineret og dårlig kvalitet. 

Smørebare er også en ren stor synder. Vælg en god økologisk kærnet smør i stedet. Gør ellers som overstående. Kroppens egen udrensning skal støttes og her er fibre et must.

Tørre pletter

Du kan smøre lige så meget du vil, men det er også indefra huden skal smøres og fugtes. Masser af gode fedtsyre fra frø, nødder, kerner, omega 3, som kan bruges i smoothies og evt. sammen med en vegetabilsk olie med hørfrø og god olivenolie. Jeg så først den optimale effekt, efter jeg havde taget det i tre måneder.

Hudorme på næsen

Ses ofte hvis blodsukkeret er ustabilt. Det vil sige hvis vi får for mange hurtige kulhydrater som brød, kiks, kage, slik eller for meget frugt vil vores blodsukker stige voldsom lidt for hurtigt.

Hvis du nyder et stykke frugt, så spis lidt nødder til, da de gode fedtstoffer balancerer blodsukkeret.

Det gælder også i smoothies. Altid kom lidt fedtstof i. 

Urenheder omkring munden/urenheder i panden/rynker og linjer i panden

Hvis du fx har bumser i panden, har bumser omkring munden, eller linjer og rynker i panden, kan det være et tegn på, at din fordøjelse er på overarbejde.

Hvis tarmsystemet ikke fungerer optimalt, kan det ret hurtigt ses på huden og det kan i nogle tilfælde give rynker og urenheder i panden samt rundt om munden.

Gluten (for nogle kun hvede), sukker og specielt komælk kan irritere en sensitiv tarm. Forsøg derfor at undgå disse fødevarer i fire uger og se, hvilken forskel det gør for din hud. Igen - tålmodighed. Alt sker ikke over natten. 

Husk at støtte fordøjelsen med gode mælkesyrebakterier, evt. fra Biosym Symbioflor+ eller nani præ- og probiotika. 

 

Urenheder langs kæben og hagepartiet

Har du uren hud på hagen eller langs kæben? 🤔

Du får typisk urenheder her, fordi der er en ubalance i dine hormoner. Spis derfor masser af gode fedtsyrer fra avokado, valnødder, fisk, hørfrø, chiafrø og suppler gerne med fiskeolie af god kvalitet. Evt. fra Nordic Naturals Omega 3 i flydende form, som tages hver dag eller Nani's Vildlaks fikseolie. 

Hvis du ikke er på prævention kunne Vitex fra Solaray også være en mulighed. (Dog ikke hvis du har PCO!) Det støtter hormonsystemet og tages som en kur på 3-9 mdr.

Få nok med proteiner da dine hormoner har brug for protein for at komme i balance. Til hver måltid skal du gerne have protein på størrelse med hvad der kan ligge i din hånd.

Urenheder på kinderne

Her ses bekymringer, stress og tankemylder rigtig ofte. Vær ekstra god ved dig selv og gør det, der får dig til at slappe af. Lange gåture ved vandet eller motion, som sætter blodcirkulationen i gang da det støtter hudens kvalitet.

Husk dagligdagens små pauser og husk at trække vejret helt ned i maven hver eneste dag. Måske du er til yoga eller meditation? Det vil støtte dette problem. Stil også dig selv spørgsmålet: gør jeg dette af lyst eller pligt? Stop med at please alle andre, men tænk (kærligt) egoistisk.

Mælkesyrebakterier er igen vigtigt for denne bekymring og også rigtig gerne fiskeolie. Hudens kvalitet forbedres ved at drikke brændenælde– og mælkebøtte te, supplere med sunde fedtsyrer og gode mælkesyrebakterier til fordøjelsen. En skøn hud starter med en fordøjelse i topform.

Vi hænger dog sammen som en helhed og derfor er der mange ting der bliver påvirker af andre ting. Eksempelvis kan leveren blive påvirket af en dårlig fordøjelse over tid. Det samme kan stress. 

Pas godt på DIG - du fortjener det. 

Kærligst Tina Lykkegaard 

 

Tilbage til bloggen