Hjemmelavede plantedrikke (mælk) som giver dig energi eller til brug efter træning

Hjemmelavede plantedrikke (mælk) som giver dig energi eller til brug efter træning

hjemmelavet plantedrik

/Indlægget indeholder affiliatelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der også sponsorerede produkter i indlægget. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

Jeg havde helt glemt, hvor nemt og LÆKKERT det er at lavet dit eget plante”mælk” eller plantedrik. Jeg lavede det faktisk af og til førhen, så efter nogle hyggelige dage med Happy Juicery kom jeg til at tænke på at jeg måtte give det et forsøg igen. Det er slet ingen hemmelighed at Happy Juicery laver den vildeste kakaodrik, som jeg er blevet lidt afhængig af. Det pudsige er, at jeg egentlig ikke er så vild med kakao, men det er jeg dæleme blevet!

Da jeg jo ikke kan komme rendende hele hos Happy Juicery måtte jeg se om jeg kunne lave den selv. Det lykkedes ganske godt, men den slår nu ikke deres. 😉

Opskriften nedenfor er fyldt med mineraler og vitaminer som booster din krop. Du får en masse energi, da kroppen genkender denne type væske ganske godt. Drikken er specielt rig på kalk, selen og magnesium!

Til 1.5 liter plantedrik skal du bruge:

2 dl. mandler
2 dl. hampefrø
1 dl. græskarkerner
1.5 liter koldt vand
Nip havsalt

  • Start med at ligge mandler, hampefrø og græskarkerner i blød i koldt vand i mindst 4-6 timer. Gerne natten over. Sæt det i køleskabet imens det står i blød.
  • Efter det har stået i blød tager du en si og vasker mandler, hampefrø og græskarkerner godt. Vandet det skylles i skal være klart og det kræver at du skyller det godt igennem i omkring 5-10 min.
  • Kom nu de opblødte mandler, hampefrø og græskarkerner i en slowjuicer skiftevis med en smule vand. (Gem pulpen til bagværk og kom det i fryseren, hvis du ikke lige for det brugt indenfor et par dage.
  • Bland salt i den færdige drik og rør godt rundt.

Det er faktisk bare det og det er en god grundopskrift til mange andre drikke. Så kan du tilføje smage som du synes. Den kan holde i 3 dage i køleskabet, men du kan også fryse det ned i mindre portioner, så sikrer du dig at den er super frisk hver gang.

Kakao opskriften på 500 ml. ser således ud:

5 dl. overstående plantedrik
3 spsk. raw kakao*
4 store dadler (Blød dem evt. op i lidt vand en times tid forinden hvis muligt)

*Der er stor forskel på kvaliteten og smagen, så her skal du prøve dig frem. Jeg fandt denne på billedet i helsekosten og den smagte ganske godt. Jeg er dog sikker på at det findes endnu bedre varianter.

  • Blend det hele og server den kold evt. med isterninger. Det er som om den bliver mere cremet og giver mere smag, hvis den lige for lov til at stå i køleskabet nogle timer.

Tip: Lav evt. dobbelt størrelse og frys det ned i mindre portioner.

IMG_9589

Jordbær drik ser således ud:

6 store friske jordbær (frosne har ikke helt så meget smag, men kan godt bruges)
500 ml. overstående plantemælk
1/2 tsk. vanilje pulver

  • Blend det hele og server den kold evt. med isterninger.

Er det ikke nemt?

En endnu nemmere drik er sesam drik eller ren hampefrø drik som kan køres i en blender.

1 dl. sesamfrø eller hampefrø
750 ml. koldt vand

  • Ligges i blød i en times tid
  • Skyl dem godt i en si flere gange med rent koldt vand
  • Blend dem med omkring 750 ml. vand

Tilføj den smag du ønsker. Evt en af overstående.

Hvad bruger du din plantedrik til og hvilken er din favorit?

Kærligts Tina

Tilbage til bloggen