Mini pesto pizzaer - glutenfri selvfølgelig!

Mini pesto pizzaer - glutenfri selvfølgelig!
(glutenfri mini pesto pizza)

Jeg lavede små mini pesto pizzaer til frokost. Sådan til tapas agtige, som lidt ekstra lækkert tilbehør. Igen må jeg bare sige, at glutenfri bagning er nemt og hurtigt, når man først har sine basis ingredienser.

Opskriftt til 10 mini stk (og de er ret små!) :

Tænd ovnen på 220 gr. Bland vand og loppefrøskaller sammen til det bliver en tynd gelé . Kom derefter resten af ingredienserne i og bland det godt sammen. Dejen skal lige stå 5 min. for at suge den sidste væske til sig.

Derefter former du 10 mine pizzaer og trykker dem tynde. Dejen er lidt små fedtede så brug lidt ekstra ris- eller majsmel.

Bag nu bundene i små 10 min. I mens skærer du fyld ud og laver en nem pesto.

Til pesto

  • En håndfuld rucola
  • 1/2 dl. koldpresset økologisk olivenolie
  • Et lille fed hvidløg (mit var meget lille)
  • Lidt havsalt
  • Lidt citronsaft ca. 1 spsk.
  • En spsk. frisk rosemarin eller anden krydderurt

Blend det hele til en fin masse. Kom det på bundene og kom evt. lidt løgringe, tomater og evt. ost som du ønsker. Jeg bruger manchego som er en gedeost, som fås i supermarkedet. Det er lidt alla parmasan. Oftest tåles gede- og fåreoste bedre, fordi proteinet er anderledes end alm. komælk.

Jeg lavede lidt grønkåls chips til som knaser så lækkert. Her skal du blot brede grønkål ud på en bageplade og komme lidt olivenolie samt salt over og komme det i ovnen 3-4 min. til det er gyldent. Det knaser så lækkert!

Velbekomme!

Tilbage til bloggen