Så er der endnu en opskrift på en smoothie, der har givet min hud indre glød. Du husker måske nok, at 80 % af hudens tilstand eller udseende, om man vil, kommer indefra gennem kost, livsstil, mental velvære og lign.
Derfor er der en god grund til at give kroppen en masse gode næringsstoffer gennem en smoothie. Jeg synes det er den nemmeste måde at tilføre ekstra grøntsager i løbet af dagen.
Denne opskrift er hvad jeg vil kalde for vaskeægte beauty-food!
Opskriften på smoothie som giver dig indre GLOW (giver to store glas)
- 100 gr. blomkål (som du skyller godt, skære ud i buketter og fryser det ned)
- 50 gr. spidskål (som du skyller, skære ud i halv store “stykker” og fryser ned)
- Indholdet af to passionsfrugter
- 3 spsk havtorn
- 100 gr. frisk mango (måske mere, hvis den ikke er sød nok. Den skal gerne være ret blød og saftig)
- 1 spsk. hampefrøolie
- 5 dl. vand
- Evt. 1 tsk bipollen
- Og blend!
Nydes kold, så kom evt. isterninger i, hvis den ikke er kold nok.
Ved du hvorfor bipollen er en rigtig beautyfood?
Jo, det er det fordi de små søde kugler, efter min overbevisning, er spækket med protein, som huden har brug for, men også en pokkers masse vitaminer og mineraler. Bipollen burde egentlig kendes i fitness verdenen, fordi indholdet af protein er tårnhøjt.
Der er over 18 forskellige vitaminer i bipollen og derfor er det værd at tilføre dine smoothies. Samtidig med det, er bipollen ret sødeligt og giver en god smag. Tag blot 1-2 tsk.
Da det ellers kan blive for sødt og honningagtigt. Du kan også drysse det over din morgenmad, som et sødeligt pift.
Ved du hvorfor kål er en rigtig beautyfood?
Måske kan du huske, at fordøjelsen gerne skal være i topform, for at huden også er det. De to ting hænger nemlig uløseligt sammen. Er der problemer i fordøjelsen, så vil det typisk komme til udtryk i huden.
Derfor er kål en vigtig fødevare, for at få nok fibre i løbet af dagen. Derudover indeholder kål nogle vigtige plantestoffer som gør, at kroppen bedre kan udskille brugte hormoner, har jeg oplevet.
Hvis brugte hormoner ikke bliver udskilt på korrekt vis kan det give en pokkers masse ballade. Hvis kål bliver opvarmet i længere tid bliver de gode plantestoffer ødelagt, så værd forsigtig når du bruger kål i din madlavning. Skål og velbekomme!
Knus fra
Tina