Hår: Skal håret normaliseres efter graviditet og amning?

boost-haret-efter-graviditet-og-amning0

(Indlægget indeholder sponsoreret indhold, som jeg selv har valgt ? Der er ingen reklamelinks, blot så du kan se, hvordan produktet ser ud)

Fælder du meget efter graviditet og amning?

Under en graviditet har kroppen et stort arbejde foran sig. Jeg synes det er helt unik og jeg bliver ret overvældet, hver gang jeg høre en af mine nærmeste venter sig.

Tænk lige hvor vild kroppen faktisk er? Under en graviditet venter der som sagt kroppen en stor belastning, da det lille foster skal skabes og udvikles. Derfor er der også flere kvinder der kan se forandringer både på hud, negle, men bestemt også håret.

Jeg har flere der er kommet til mig, fordi håret ikke har samme glans som tidligere, man fælder måske mere, håret kan være tørt, håret gror ikke som før og har ikke samme robusthed som tidligere.

Det egentlig helt naturligt, fordi alle de gode næringstoffer du spiser ryger direkte til lille pigen eller drengen i maven. Derfor vil jeg her lave en lille mini-guide til dig.

Her anbefalede jeg følgende

Hvordan bidrager disse produkter til håret?

Denne lille “pakkeløsning” er med til at styrke håret indefra. Specielt de mange (aktive) b-vitaminer er med til at virke vækstfremmende og booster (hår)-cellerne indefra, har jeg erfaret på mit eget hår.

B-vitaminer har også stor betydning for vores energi, så det er blot en skøn bonus som små-børns-mor. B-vitaminer skal helst tages som et kompleks hvor alle B-vitaminer er i, da de optages bedst sådan.

Nogle B-vitaminer er endda kaldet skønhedsvitaminet pga. deres effekt på hår, hud og negle.

Zink bidrager til væksten og tages blot for en periode. Zink bidrager til dannelsen af nye friske (hår)celler, som er en god forudsætning for et stærk sundt hår. Selen er et mineral, som ikke ses meget i den danske kost (desværre).

Det er fordi vores jord er meget selen-fattig. Derfor er mange danskere ofte i mangel af selen, hvor gravide og ammende giver den “portion” selen de nu får gennem kosten eller har i kroppen til barnet.

Selen er en kraftig antioxidant, som betyder at det er kroppens indre soldater. De indre soldater vil altså beskytte og styrke kroppens celler.

EPA-GLA+ har mindsket tørheden i min hud og i mit hår. Det er fedtstyre som jeg jo ELSKER, så længe det er de rigtige.

Jeg ser det lidt sådan: hvis vores celler er tørre og dehydreret vil hud og hår også være det. Tilbage kommer energien og det skønne hår.

Hvad skal du spise?

Det har hjulpet for mig at spise en masse sesamfrø, solsikkekerner, chiafrø, græskarkerner, brune ris, havregryn og en masse grøntsager for at nære håret optimalt.

Så kræver det også en portion tålmodighed, da kroppen lige skal have lov til at komme tilbage på sporet igen. Tag overstående mindst 3-6 mdr. for bedst effekt.

Jeg spotter rigtig ofte i mine klienters kost, at vi ikke får nok sundt fedt i kosten som også har betydning for huden og hårets udseende, så den ægte kærnet smør

(Naturmælk i en blå pakke), avokado, kokosolie, koldpresset olivenolie er værd at foretrække i den daglige kost.

Husk også at kosttilskud kan ikke stå alene. Det er et supplement til din kost, så den sunde kost er suveræn vigtig. Og husk, at vi er forskellige. Alle ovenstående ting har virket for mig og mit hår og er altså ikke ensbetydende med, at du 100% vil få samme virkning - men det hjælper godt på vej!

Kærligst Tina

GemGem

Tilbage til bloggen