Er du stresset? For så er din hud også, men det er der råd for

Er du stresset? For så er din hud også, men det er der råd for

/Indlægget indeholder reklame efter eget valg, men ikke betalt reklame eller reklamelinks/

Hudproblemer skabes af stress

Urenheder på kinderne, rødmen når du renser af på trods af, at der bruges milde renseprodukter eller ligefrem ømme bylder nede i huden omkring kinderne kan være tegn på, at huden er stresset. Men huden har ikke stresset sig selv, det klarer vi (desværre) nemt selv. Desværre skal vi i dag nå det hele på den halve tid og gerne lidt mere til samtidig med, at det skal se hamrende godt ud. Det kan være svært og hårdt på samme tid. Huden er egentlig snu nok, fordi den sender signaler der, hvor du lægger mærke til det. Kroppen tænker at store ømme bumser i ansigtet, må du da bemærke og måske endda overveje HVORFOR de kommer igen og igen?

Huden stopper heller ikke bare lige med at sende signaler, men fortsætte blot fordi vi forsætter. Stress vil øge inflammation i kroppen. Vores celler lukker egentlig bare af og får ikke den næring de har brug for gennem vores kost. Stress er også ofte lig med, at vores måltider ikke er super optimale og det kan hurtig blive løsninger som købemad, hvor der ofte er en masse raffineret salt og dårlige fedtstoffer, som også forværre inflammationen i kroppen. Motion er heller ikke det som står øverst på ønskelisten hvis man har travlt, hvilket kroppen ellers har brug for.

Mindre stresset i hverdagen – sådan gør du

Det vil nemlig forbrænde hormonet kortisol, som er vores stresshormon. I stedet for at banke sig selv i hovedet over, at man igen ikke fik løbet den tur, er det bedre at starte lige der hvor er. Måske er det en gåtur ved vandet eller i skoven for at få ro på. Luk alle ude og lyt til, hvad det er man egentlig har brug for. Naturen har nemlig en enormt beroligende effekt på kroppen.

Er du stresset? For så er din hud også!

Søvn kan også være med til at dæmpe stressniveauet og de bedste timer er fra kl. 22 – 02, så det vil være en god ide at prioritere disse kostbare timer. Når jeg har svært ved at sætte hovedet på pause inden sengetid lytter jeg altid til Birthe Buhls app. Birthe er stress coach og er meget anbefalelsesværdig, hvis du har brug for hjælp til at komme ud af stressen. App’en hedder “mindfulness-bevidst nærvær” som er fantastisk. Jeg er også rigtig glad for HelloMind, hvor der er sessioner til alle type bekymringer. Den er også et kig hver.

Omega 3 indeholder også DHA som er med til at berolige hjernen og derfor kan det være en ide at supplere med dette. Gerne 1-2 spsk. de første 3 mdr. Magnesium kan også være med til at berolige nervesystemet og tages inden sengetid. Gerne omkring 400-600 mg. Husk nu, at kosttilskud kan ikke klare noget alene, så derfor er det første prioriteten at komme frem til, hvad der stresser dig og mindske det.

Husk at være god ved til selv og gør det som får dig til at stresse af. Det er faktisk ret okay bare at have MIG-tid..

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen