Derfor skal du spise dette til morgenmad - specielt hvis du har en sød tand om eftermiddagen

Derfor skal du spise dette til morgenmad - specielt hvis du har en sød tand om eftermiddagen
og det er ikke nødvendigvis dine havregryn med mælk... Morgenmåltidet er ret omdiskuteret. Nogle mener det er det sundeste måltid på dagen og andre mener det er en myte. Rent hormonelt passer det faktisk rigtig godt med, at det er det vigtigste måltid. Ellers kan du få en gevaldig sød tand senere på dagen, hvilket ikke er hensigtmæssigt- i hvert fald ikke, hvis du falder i de søde sager. Derudover sætter det fedtforbrændingen i dvale, hvilket vi jo heller ikke er interesseret i. Vi spiser også rigtig det samme dag ud og dag ind. Sommetider er vi tomme for ideer og får derfor en vane i, at spise det samme igen og igen. En laaang periode spiste jeg selv æg hver eneste morgen og det resulterede i, at jeg fik intolerance overfor æg. Det vil sige, at min krop reagerede negativt og en smule allergisk på æg. Så måtte jeg tage en kold tyrker på 2-3 mdr. uden æg og indføre dem langsomt og i små mængder. Kroppen er ikke indrettet til at spise det samme hver eneste dag. Det gælder også dine havregryn med mælk ;) En god regel til et sundt nærende måltid har for mig været:
  • Sundt fedt
  • Kvalitetsprotein
  • Fibre
  • Langsomme kulhydrater
Sundt fedt eks. avokado, hampefrø, chiafrø, mandler, valnødder, cashewnødder, økologisk kærnet smør, koldpresset olivenolie, koldpresset kokosolie og den suverænt bedste omega 3 fra fiskeolie (og det skal være den ypperste kvalitet!) Kvalitetes protein eks. fra økologiske æg (men jo ikke hver dag ;) ), kød fra fritgående/græsfodrede dyr, hampefrø, spirulina pulver, nødder, sesamfrø, bønner, kikærter, bipollen, quinoa og ikke-opdrættet fisk. (Protein er altså langtfra kun kød) Fibre eks. fra hørfrø, grøntsager, loppefrøskaller, hybenpulver. Langsomme kulhydrater eks. fra grøntsager, små mængder kolde kartofler og små mængder brune ris eller bedre quinoa. Jeg er jo en smoothies pige og får en masse sjove smoothies hver dag. Det er blevet en god vane for mig, at jeg blander alt muligt forskelligt. Det eneste jeg tænker på er de fire kategorier ovenfor. Jeg laver ofte smoothie-yoghurt, hvor konsistensen bliver som en god yoghurt. Opskriften så således ud i dag: 1 avokado (Giver en cremet konsistens) 3 gr. dampet gurkemeje 10 gr. ingefær 1 håndfuld ægte blåbær 1 håndfuld solbær 1 håndfuld babyspinat 1 kvart banan 1 tsk. spirulina 1/2 tsk bipollen 1/2 tsk. uopvarmet honning 1/2 tsk. hybenpulver 1 tsk. chiafrø 1 tsk. lecithin granulat (Giver en cremet konsistens og er med til at fugter en tør hud) 2 dl. vand måske mere Toppet med en lille håndfuld cashewnødder. Du kan SAGTENS undlade eller tilføje udfra hvad du har. Der er ingen regler udover de fire kategorier som var sundt fedt, kvalitets protein, fibre og langsomme kulhydrater. Ovenstående har været min vej til den rigtige morgenmad for mig, så husk altid, at de forskellige kategorier kan have forskellig virkning ved dig :) Kærligts Tina Og i morgen ser min smoothies måske sådan ud ;)
Derfor skal du spise dette til morgenmad - specielt hvis du har en sød tand om eftermiddagen
Psst.. Vil du lære mere om sunde smoothies? Så er e-bogen "Skønhedsdrikke" lige noget for dig! Altså for sølle 49 kr. :) Derfor skal du spise dette til morgenmad - specielt hvis du har en sød tand om eftermiddagen
Tilbage til bloggen