Vil du se hvad du IKKE finder i mit køkken? Der er en god grund...

Vil du se hvad du IKKE finder i mit køkken? Der er en god grund...

 

OBS! Helse-Else er gået i aktion, så er det for meget til dig, så skynd dig at hoppe videre 😉

Jeg ærgrer mig dagligt over, hvad reklamer kan bilde os ind. En kommentar fra en veninde til en påskefrokost “Jamen Tina, hvad skal vi forbrugere efterhånden tro på?” og jeg forstår det så godt! Det er svært at vide, hvad der er sundt og det som er godt for din nabo er ikke nødvendigvis godt for dig.

Vi er alle forskellige med forskellige behov, men der er alligevel nogle fødevare jeg ikke har i mit køkken- og ikke får det! Det burde måske endda ikke kaldes for fødevare 😉

Flydende margarine (Becel, AMA og hvad de ellers hedder)

Og de bilder dig endda ind, at det er en god kilde til omega 3! Omega 3 er en super skrøbelig olie, så den bør aldrig opvarmes på din stegepande, men denne flydende margarine er allerede opvarmet når du køber den. Det vil sige at det omega 3 som var i den engang er ødelagt og harsk.

Det siges at alle typer margariner er opvarmet til tårnhøje temperature, for at fjerne smagen så den bliver “smags neutral” (ingen olier er smagsneutrale fra naturens side!), men harsk olie lugter grimt, så der skal lidt ekstra “rensning” indover for at gøre den lugtfri. Brug almindelig økologisk kærnet smør i stedet eller koldpresset olivenolie til let stegning.

Smørbar

Fuldstændig det samme som øverstående. Den er behandlet så hårdt at olierne er ødelagte og det gavner bestemt ikke din krop. Vælg altid en økologisk kærnet smør.

Bagemagarine

er en bagemagarine, du ikke bør bage med 😉 Du skal igen bruge rigtig økologisk kærnet smør. Det indeholder langt flere gode fedtsyre og specielt, hvis det er fra græsfordrede køer, da græs indeholder omega 3.

Komælk

fordi jeg for tre år siden oplevede en markant bedring, af min egen hud ved at undlade komælk. Min fordøjelse var heller ikke glad for det, men jeg vidste på det tidspunkt ikke, at komælk kan irritere fordøjelsen gevaldigt. Har du hudproblemer eller fordøjelsesproblemer (eller hvis dit barn har øreproblemer) så bør du efter min mening undlade komælk.

Komælk er slet ikke “farligt”, men vores mængde vi indtager er ikke godt. Vi er opvokset med at komælk giver kalk til vores knogler, men der er ingen der har fortalt, at du også finder masser af brugbar kalk fra sesamfrø eller grønkål. Mon der ikke er nok penge i det?? Har du tendens til inflammation eks. i led bør du efter min mening også undgå komælk, da komælk kan øge denne irritation.

(Min gamle afdøde farfar var landmand og det gør ondt på ham at jeg skriver dette. Men mælken dengang er slet ikke som den er i dag og nu drikker vi det/spiser det morgen middag og aften! De økologiske varianter fra Naturmælk er mine favoritter de gange jeg bruger det, som typisk er på min fødselsdag, når der kommer gæster)

Hvidt raffineret sukker

fordleden blev jeg spurgt om jeg havde sukker til kaffen… Ups.. Det har jeg ikke. Jeg bruger aldrig hvidt raffineret sukker, da det gør huden rød og svampet. Det generer også vores fordøjelse og så er det blevet en vane, at jeg bruger kokossukker eller uopvarmet honning i stedet. Jeg elsker jo lakrids, så jeg får skam sukker ind imellem, så helt fanatisk er jeg ikke. Hvis jeg skulle vælge almindeligt sukker vil jeg anbefale økologisk rørsukker som er mindst forarbejdet.

Jeg tror også meget på, at du kan gøre meget på den lange bane ved at ændre på små ting. Eksempelvis at erstatte sukker med kokossukker der hvor du kan. Eller drikke et stort glas vand i stedet for et glas mælk. Bruge mandelmælk i kaffen i stedet for komælk osv. Jeg skriver det egentlig tit, men ryst posen lidt, spis noget andet end hvad du gjorde i går og i forgårs. Det vil din krop have glæde af 🙂

Kærligst Tina aka Helse-Else

Psst… Har du set min e-bog “Bumsefri-hud“? Gør som hundredevis andre og få min guide på samt de bedste tips! Du kan finde den HER!

Tilbage til bloggen