Jeg ved ikke hvad det går ud på, men det er som om, når man er gravid, at grøntsager bare ikke sådan rigtig frister. Har jeg ikke ret?
Det lød snakken i hvert fald på forleden, da jeg var sammen med mine gravide veninder. Jeg er dog meget opmærksom på at få grøntsager indenbords alligevel og så er det jo med at “gemme dem” i smoothies eller grønne juice. 😉
De hurtige kulhydrater derimod er bare et hit, som eksempelvis brød, men jeg ved jo også godt, at brød bare ikke er særlige nærende i længden (hverken for mig eller baby).
Så derfor røg jeg i køkkenet og bagte disse sunde broccoliboller, som er et godt alternativ til almindelig brød. Det bliver jo aldrig som en almindelig boller, men det er et helt okay alternativ.
Opskrift på 6 store sunde broccoliboller
- Et lille broccoli med stok (Mit var ca. 160 gr.)
- 3 æg
- 1 stor tsk bagepulver
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1 tsk havsalt med top
- 3 spsk. kokosfibermel
- 2 spsk glutenfri havregryn
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Blend broccoli og æggene sammen til en ensartet masse, gem dog den ene æggehvide i en skål
- Kom salt, loppefrøskaller, havregryn, kokosfibermel, bagepulver i blanindingen
- Pisk æggehviden stiv og vend det forsigtigt i broccolidejen (et forsøg på at gøre dem en anelse mere luftige)
- Lad dejen hvile i 5-10 min. så loppefrøskaller og kokosfibermel trækker væsken til sig
- Form 6 store boller eller 8 små og gør dem lidt flade, så bliver de bedst bagt
- Drys med lidt kerner. Her er brugt sesamfrø og solsikkefrø
- Kom dem i ovnen på 200 gr. og bag dem i 25 min.
- Lad dem køle af, da de ellers vil virke klistret indeni.
Broccolibollerne kan sagtens fryses ned og ristes de efterfølgende dage, hvis man er til det. Du kan også med fordel bruge dem som sandwich brød eller burgerboller.
Velbekomme!
Kærligst Tina