En skønheds te der gør dig endnu skønnere!

En skønheds te der gør dig endnu skønnere!

For lidt tid siden gav jeg dig en opskrift på en urte te, hvis du ikke har prøvet den endnu er det værd at overveje. Det er en nem måde at hjælpe kroppen indefra. Tippet på instagram handler om morgenfrue, som for mig har været god til irriteret eller sensitiv hud. Morgenfrue smager mildt, en smule sødt og let på samme tid.

Du kan med fordel spraye afkølet morgenfrue te på de udsatte steder, hvis du har problemer med eksem og psoriasis.

Læs med nedenfor, hvis du ikke fik opskriften på min skønheds te 🙂

img_6567

Tænk at noget så nemt og billigt har gjort så meget for min sundhed. URTER…. Der er intet nyt i det, men urter er faktisk meget potente og derfor skal man, også tage sine forholdsregler, men også nyde gavn af alle de gode effekter de kan have. Vi kan faktisk bruge gode urte te’er som et godt supplement til vores daglige væskeindtag.

Te er nemlig bundet op på urternes mineraler, vitaminer og aktive stoffer. På den måde tænker kroppen, at det er en væske, som kroppen kan genkende og bruge. Måske kender du det med, at du kan drikke en halv liter vand lynhurtigt, men lige så hurtig du drak den, lige så hurtig ryger den ud igen. Urte te er væske som kroppen kan bruge og derfor vil jeg også guide jer i en lille skønheds the.


(Mælkebøtte og hybenskaller)

Du kan egentlig bruge lige de urter du har lyst til, men som sagt er urter ret effektive, så ved nogle bestemte urter skal man vide hvad eventuelle bivirkninger kan være. Der findes et hav at sjove tørrede, så det er bare med at lade dig inspirere. Urternes healende effekt har flere 100 år bag sig og der findes faktisk rigtig mange studier, som viser at urterne har en dokumenteret effekt. Urte te er dog den milde form, men mange urter har stadig en fugtgivende effekt på kroppen. De kan være mildt hud-rensende og booster kroppen med gode næringsstoffer og meget mere, har jeg oplevet med mit eget indtag.

Mine favoritter lige nu er brændenælde som virker mildt vanddrivende. Du vil derfor tisse mere end du plejer, når du drikker te med brændenælde, fordi kroppen bliver fyldt op med ny væske, som fylder dine hud op med en masse fugt. Brændenælde har derfor haft en hud-rensende effekt for mig.

Hybenskaller har en lidt frisk/syrlig smag i te’en. Hybenskaller har for mig virket anti-inflammatorisk og er derfor god til at have i din te, hvis du har tendens til rødmen/irriteret hud. Ellers skavanker generelt i kroppen der kommer af inflammation.

Løvetand også kaldet mælkebøtte er ret fantastisk synes jeg. Mælkebøtte indeholder bitre stoffer, som virker rensende på leveren. Leveren er vores indre “rensningsanlæg”, så det er godt nok at give lidt kærlighed til den. (Bruges forsigtigt ved galdesten!) Dertil fremmer mælkebøtte en sund og god fordøjelse, hvilket har virket for mange.

Rooibos er en antioxidant der beskytter huden og så virker den også anti-inflammatorisk, har jeg oplevet. Jeg har brugt Rooibos med vanilje smag, for at få en let sødmen i te’en.

Brug:
5 spsk brændenælde
1 spsk hybenskaller
4 spsk mælkebøtte
1-2 spsk rooibos med vanilie

Blandes i en lille krukke og så har du din egen hjemmelavet skønheds te. Lad ikke vandet være kogende når du hælder det over urterne, men max 70-80 grader. Te’en bliver ikke bitter, så lad den endelig trække længe for bedst effekt. Jeg laver en stor kande og drikker i løbet af dagen. Du kan sagtens hælde vand på te’en to gange, hvor de stadig har god smag. Brug 2-4 spsk til en liter vand alt efter hvor stærk du ønsker te’en.

Vælg de økologiske te’er, da der er så lidt forskel i prisen, men stor forskel for din krop. Nyd te’en i den kolde tid..

Kærligst Tina


(Skønheds te med rooibos, mælkebøtte, brændenælde og hybenskaller)

/Indlægger indeholder affiliate links/

Tilbage til bloggen