Inflammation i huden- hvad er det helt præcis og hvorfor kommer det?

Inflammation i huden- hvad er det helt præcis og hvorfor kommer det?
(Indlægget er sponsoreret, da jeg samarbejder med Nordic Naturals) Inflammation er faktisk gået hen og blevet lidt af en moderne ord, men hvorfor egentlig og ved du hvad det helt præcist betyder? Jeg bruger tit ordet "inflammation" i forhold til huden, da rødmen, eksem, uren hud og generelt irriteret hud ofte opstår, fordi der er en inflammation i kroppen. Måske tilføjer vi inflammation uden at vide hvordan.. Lidt skræmmende. Kroppen er enormt intelligent og inflammation opstår, når kroppen føler sig truet eller i fare, hvilket jo i sig selv er suverænt. Når du er små syg og feberen rammer dig, vil kroppen med det samme begynde at sende stærke "soldater" hen til sygdommen/irritationen og forsøge at bekæmpe den. Et andet eksempel er også når vi træner, får en mindre inflammation i vores muskler, da vi river muskelfibrene over. Kroppen er hurtigt til at tænke, at det skal lappes og gøres stærkere og derfor vokser vores muskler.

Kan inflammation komme gennem den kost vi spiser?

Desværre kommer inflammation ofte af noget vi spiser igen og igen, men også stress/bekymringer er en stor synder til inflammation. Jeg har sagt det før, men vi spiser typisk meget ensartet og mange af vores fødevare er færdigproduceret som brød, kage, slik, færdigretter, kiks, småkager eller generelt alt du kan købe som er færdiglavet. Du tænker måske ikke altid over, hvad der egentlig er i disse fødevare, men store mængder raffineret hvidt sukker, raffineret salt, (elendige) fedtstoffer, masser af hvedemel, komælk eller mælkepulver er tilsat i stort set alt. Det kan blive for meget for kroppen og derfor kan der opstår inflammation. Forsøg at tænke på 80/20 reglen hvor du 80 % af tiden spiser og lever sundt, hvor de sidste 20 % skal være sjov og ballade. Stress og bekymringer har også meget at sige, da kroppen er så utrolig klog!

Husk at stresse af hver eneste dag

For mere end 1000 år siden var det smart af kroppen at øge adrenalinen, hvis man eks. blev jagtet af en stor løve ude på savannen og skulle man kunne flygte for livet. Her ville vores stress hormon så stige kortvarigt, men i dag har rigtig mange for meget stressormon i kroppen i alt for lang tid, som så kan skabe inflammation. Husk dig selv og husk på, hvad der får dig til at koble fra- det kan dog være nemmere sagt end gjort. Inflammation har altså ikke noget betændelse at gøre, men hvis huden konstant er rød/sart/blussende/bumset kan det være tid til at sætte ind for at dæmpe inflammationen i huden. Inflammation i huden- hvad er det helt præcis? Start med min favorit, som klart er omega 3 fiskeolie fra Nordic Naturals. Måske har du allerede gennemskuet, at jeg næsten anbefaler denne fiskeolie til alle hudbekymringer. Den er nemlig med til at slukke ildebranden (inflammationen) inde i kroppen. Vælg allerhelst den flydende, da den er stærkest eller Ultimate kapslerne. Forsøg at udelukke nævne fødevare og spis/drik en masse grøntsager sammen med lækre bær. Nyd også alle krydderurter, som har en super anti-inflammatorisk evne. Inflammation i huden- hvad er det helt præcis? Kærligst Tina

Pssst... Du vil have stor gavn af denne e-bog, hvis du kan genkende overstående!

GemGem GemGem
Tilbage til bloggen