Hjemmelavet balm til alle hudproblematikker

Hjemmelavet balm til alle hudproblematikker

En af mine store favoritter indenfor hudpleje er blevet hjemmelavet balm. Ikke nok med, at det er suverænt nemt og holder i flere måneder, så fugter det min tørre hud mere end noget andet nogensinde har kunnet gøre.

Jeg har lidt en blandet hudtype, som har tendens til at blive tør, men jeg har også relativt nemt ved at slå ud med urenheder i ansigtet. Derfor er det også ret vigtigt at en hudtype som min, ikke får for fede olier, da det kan få huden til at slå ud.

Derfor har jeg sammensat denne balm med få ingredienser, så det er nemt at gå til, men også så den passer til stort set alle hudtyper. Jeg bruger denne type balm til ALT!

Jeg bruger den altid til ansigtet, tørre pletter på kroppen, rifter, ar, til hårspidserne, til fødderne, til tørre albuer og til mine små niecer og nevøer, hvis de har tørre eller røde pletter på kroppen.

Har du en gravid mave (og bryster) der vokser, så kan du også med stor fordel bruge den der - det har virket for mig.

Fik du set indlægget “Lav nemt din egen læbebalm”? Ellers læs det HER!

Opskriften ser således ud

  • Tag et rent viskestykke/køkkenrulle og kom lidt husholdningssprit på og sprit din krukke samt låg af.
  • Smelt så sheasmør og mangosmør over vandbad. Jo lavere varme og jo mindre tid det tager jo bedre. Jo mindre vi forarbejder vores olier, jo flere egenskaber bibeholder vi. Det vil dog tage lidt tid om at smelte, men bare husk jo lavere varme og jo mindre tid som muligt.
  • Afmål de flydende olier og bland dem sammen i en anden skål.
  • Når sheasmøret og mangosmøret er smeltet tager du det af vandbadet og hælder det sammen med de flydende olier. Pisk det let sammen med et piskeris i 1 min. og hælde det på krukke.

Det er så nemt og du har til mange mange gange i opskriften. Det eneste du skal supplere med er en hybenkerne olie, så det er også meget økonomisk at lave det selv. Ha’ blot de resterende olier og smøret på køl, så kan det sagtens holde sig.

Har du spørgsmål eller lign. så ved du, at du altid må skrive. Så er jeg klar til at hjælpe dig!

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen