Spis rigtigt mad i stedet for "sunde" shakes - det forstår din krop bedre

Spis rigtigt mad i stedet for "sunde" shakes - det forstår din krop bedre

/Reklame for produkter jeg selv har købt/

Rigtig mange “sunde” “nemme” shakes lover dig et væld af vitaminer og de rette næringsstoffer, som var det et måltid, men sandheden er for mig en anden.

Disse vitaminer som de færdiglavede shakes typisk indeholder er syntetisk fremstillet, som derfor ikke kommer fra rigtigt mad eller organisk fremstillet, som kroppen har svært ved at optage.

Kroppen optager nemlig allerbedst den rigtige mad, som kroppen er skabt til at leve af.

Disse “sunde” shakes som reklamerer med, at du kan springe et måltid over, indeholder ofte kunstige sødemidler eller almindeligt sukker, som er tomme kalorier for kroppen.

Sukker eller kunstige sødemidler kan skabe inflammation i kroppen, men også påvirke dit humør. Du får måske et hurtigt kick af energi, men kort tid efter daler humøret og energien. Det kan jeg i hvert fald huske at have oplevet tidligere.

Manglende fibre og en svækket fordøjelse

Mange shakes eller proteinpulver indeholder lave mængder fibre, som er kilden til en god fordøjelse. Gode fibrekilder kan komme fra dampede grøntsager, nødder, frø og frugt.

Proteinerne i disse shakes eller proteinpulver kommer ofte fra komælk. Komælk skal ikke stemples som det ondeste i verden, men denne type protein kan være enormt svært at fordøje, har jeg erfaret.

Fordøjelsen har som regel svært nok ved at fordøje de mange typer brød (rugbrød, boller, kage, pasta osv.) vi ofte spiser dagligt, men bestemt også det høje indtag af medicin vi i dag bruger.

Træf de sunde valg

Du kan med fordel vælge plantebaseret proteinpulver, hvis du ønsker det. Jeg er rigtig glad for hampeprotein pulver eller chokolade proteinpulver, som kan drikkes efter træning som ekstra supplement.

Du kan også bruge kollagen pulver eks. til smoothies. Kollagenpulver er et protein, som bruges meget til hud, hår og negle, men jo ældre vi bliver eller ved skader i kroppen (også muskler, led og knogle smerter/skader) kan kroppen have brug for ekstra kollagen, og det har virket for mig.

Jeg har først for nylig opdagede denne kollagen pulver som er fra fisk. Dette produkt har været med til at forebygge rynker, mindske appelsin hud og hjælpe på strækmærker, så den er ret effektiv for min huds udseende.

Men husk nu, der er intet der kan gøre det alene ?

Husk dette er skrevet med en masse kærlighed til dig. Ingen skramme kampagne eller skrappe regler, men du skulle nødigt gøre noget du troede var sundt, men som måske i virkeligheden er det modsatte for dig. Og husk også, at det ovenstående er ud fra mine egne oplevelser, og at virkningen kan være forskellig fra person fra person 🙂

Kærligst Tina

GemGem

Tilbage til bloggen