Hvorfor vælge økologiske fødevarer som gravid og til dit barn?

hvorfor-vaelge-oekologi-gravid-dit-barn0

Sommetider bliver jeg kaldt fanatisk og der bliver da også ind imellem rullet øjne af mig – og ja, jeg gør det da også selv, altså af mig selv sommetider 😉 Gav det mening?

Forleden fik jeg at vide “bare du ikke bliver sådan en speltmor” og jeg sagde “nej nej, sådan bliver det ikke”, men måske gør det, men hvornår kan man lige blive defineret “Speltmor”. Hvad er en “speltmor” egentlig?

En der tager lidt ekstra ansvarlighed? (var det mon lidt provokerende skrevet… 😉)

Er jeg fanatisk?

Jeg mener ikke, at jeg er fanatisk, men jeg lever da garanteret mere “fanatisk” end andre og nogle lever mere “fanatisk” end jeg…

Jeg var egentlig ret sikker på at Helse-Else ville få fuld gas her i graviditeten og det har den helt sikkert også fået, men der er også røget mad ned, som ikke lige faldt i Helse-Elses smag. Sådan er det vel bare…

En ting jeg dog har gået op i rigtig længe er økologi. Der kommer mere og mere økologi på markedet og det bliver nemmere og nemmere at skaffe.

Det er dog stadig meget tydeligt, at bor du i en lille by (som mine forældre gør), så er det pludselig meget svært at opstøve en økologisk agurk.

Hvorfor vælge økologiske fødevare som gravid og til dit barn?

Du bliver ikke gravid, hvis du har store mængder sprøjtemidler i kroppen

Jeg har inden graviditeten været ret opmærksom på at købe økologi. Det sker ikke over natten, men lidt efter lidt vælger man (eller i hvert fald jeg) mere og mere økologi.

Inden graviditeten ville jeg gerne forberede min krop på en graviditet og kroppen er skam klog nok, for den vil ikke gøre dig gravid, hvis kroppen er fyldt med sprøjtemidler og farlige kemikalier (eller hvis du er top stresset).

Så ved kroppen jo godt, at det nok ikke er det smartest tidspunkt at blive gravid på. Så lukker den ganske enkelt ned for den funktion, da kroppen tænker, at det er vigtigere at få renset ud eller få ro på, hvis du er stresset.

Da jeg så blev gravid og som jeg jo er nu, har det også været vigtigt for mig at prioritere økologi rigtig højt.

Måske kan min (“store”) krop holde til diverse sprøjtemidler (det kan den så heller ikke på sigt), men et lille bitte foster eller et lille barn, som er under udvikling (både inde i maven og udenfor), kan pesticider og sprøjtemidler lave godt og grundig ravage i tingene.

Jeg læste forleden en artikel omkring, at hjernens udvikling bliver enormt påvirket af sprøjtemidler og farlig kemi. Ja, det stod endda at fremtidens børn blev dummere, fordi vi forgifter dem…

Fanatisk eller ej – jeg tager ikke nogen chancer og hvis du tror, at det ikke gør så meget med de konventionelle grøntsager og frugter, mener jeg du bør tro om igen.

Heldigvis er økologi sprøjtet lang langt mindre og meget færre sprøjtemidler er tilladt.

“Speltmor”… Tja hvorfor ikke 😉 ?

Hvorfor vælge økologiske fødevare som gravid og til dit barn?

Hvad er dine tanker omkring økologi? Min gamle farmor på 92 år synes det er noget pjat, men dengang hun var ung spiste de jo også egne råvarer fra haven, som ikke var sprøjtet.

Når det så er sagt, så var mit bland-selv-slik fra i lørdags altså ikke øko… 🙂

Har du lyst til at læse artiklen, så kan du finde den her.

Og husk, at ovenstående er ud fra mine egne erfaringer, og at du naturligvis skal søge faglig viden og indsigt ved fx din læge, hvis du er i tvivl om den rigtige kost.

Kærligst Tina

GemGem

Tilbage til bloggen