Den evige sarte (rosacea) hudtype

Den evige sarte (rosacea) hudtype

Har du problemer med rødmen i huden? Blusser du ofte huden grund? Samtidig med at du har uren hud og karsprængninger?

Alle disse faktorer KAN være tegn på rosacea som er en hudsygdom der kommer i ansigtet. Man kender ikke årsagen til rosacea, men som oftest rammer det os kvinder i 30-60 års alderen. Dog ses flere tilfælde helt ned til 20 års alderen.Rosacea kan være svær at behandle, da huden er enormt sensitiv, samtidig med at der kan komme akne lignende tilstande i huden. Det er enormt vigtigt at beskytte huden godt både inde og udefra. Et råd (myte) man ofte hører er, at man endelig ikke må røre/massere en hudtype med rosacea og hudtypen må endelig ikke få olieholdige cremer på. Disse teorier holder dog ikke, da hudtypen netop har brug for blid massage for at få gang i blodgennemstrømningen og få affaldsstofferne væk fra bindevævet. Når man øger blodgennemstrømningen vil huden få ny ilt og næring. Derudover er der olier som kæmpenatlysolie eller hybenkerneolie som er med til at dæmpe tørhed og irritation i huden. Det er altså langt fra alle olier der er bandlyst.

Indefra er det vigtigt at tænke på anti-inflammatorisk kost og kosttilskud. Hvis huden blusser og er sensitiv har den brug for kosttilskud som er med til at dæmpe irritation i huden. Det kunne være urten Gotu kola som er en rigtig hudurt. Den er god til at dæmpe rødmen i huden og den er med til at mindske og sammentrække karsprængninger. Beta caroten som findes i gulerødder er også med til at dæmpe talgproduktionen i huden og er med til at virke hudfornyende.

Flere studier har også vist en bedring af hudens tilstand ved zink tilskud, da det bidrager til heling af huden og er med til at mindske rødmen. Gurkemeje er også lidt af et must til denne hudtype. Gurkemeje har en super god effekt til at dæmpe denne irritationen der er i huden som også forsager rødmen. Dette fås både som pulver, eller som kapsler hvor det er ekstrakt og derfor noget stærkere. Fedtsyre er også enormt vigtigt ved en sart rosacea hud, da specielt omege 3 er med til at dæmpe inflammationen i huden og kæmpenatlysolie er også godt indefra, da det er med til at smøre huden og holde den velfugtet. Vær varsom med solen og brug altid en høj faktor når du er ude.

Fødevare du skal undgå ved rosacea: kraftig krydret mad, rødvin, kaffe, muligvis komælk.

Skønhed starter indefra..

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen