Moisturizer, ansigtsolie, scrubs, serum, facial mist, rense produkter og fugtmaske. Hvad, hvornår og hvorfor?

Moisturizer, ansigtsolie, scrubs, serum, facial mist, rense produkter og fugtmaske. Hvad, hvornår og hvorfor?

Det kan være noget at en jungle at finde rundt i de mange skønne produkter på markedet. Der er efterhånden kommet så mange produkter med mange nye smarte ord, som kan være svært at finde ud af. Jeg vil forsøge at guide dig til, hvornår du skal bruge hvad og hvorfor. Her kommer selvfølgelig også nogle af mine favoritter.

Step nr. 1
Huden i ansigtet er enorm fin, til tider sart og den bliver udsat for lidt af hvert. Rens huden hver morgen, da huden om natten arbejder utrolig hårdt på dagens udfordringer og måske endda skader. Derfor kommer kedelige hudceller til overfladen som skal renses af. Rens også af om aftenen for skidt, snavs og dagens makeup. Gør det med milde og skånsomme produkter. Det kunne være en rensemælk, rensegele som skummer op, eller renseskum som er nemt at have med i bad. Det tager som regel også øjenmakeuppen. Hvis du er en af dem der sover med mascara, kan du risikere at vågne op med betændelse i øjnene. Pas godt på dine fine vipper, de er så skrøbelige. Jeg er stor fan af Rudolph cleansing foam.

Step nr. 2
Efter rens kan du bruge scrubs til ansigtet med små fine korn. Det gør en kæmpe forskel og giver en flot ensartet hud og din makeup ligger langt flottere. Brug det et par gange i ugen. Her er en af mine favoritter Rudolph care facial scrub. Det skrubber huden med fine korn og samtidig bliver man fugtet med nærende olie. Eller Bioeffects volcanic exfoliater er også super god som skrubber huden blidt, men alligevel ret dybt.
Fugtmaske er også super godt til den tørre hud og bruges en gang i ugen eller når du har tid til hjemmespa. Den suverænt bedste er en engangsmaske fra orginal dermaroller som giver intens fugt.Du kan også vælge dybderensende lermasker som renser hudens porer i dybden. RENs detox maske er super god, hvis du har tendens til urenheder eller hudorme.

Step nr. 3
Efter rens er det super godt at bruge en face mist (Det som førhen hed skintonic). De er utrolig fugtgivende og er med til at bane vejen for det næste produkt du kommer på huden. De er også geniale til at fiksere makeuppen eller friske op med i løbet af dagen. Jeg er stor fan af Karmamejus 02 facemist eller Jurlique Herbal recovery mist.

Step nr. 4
Her vil du komme en nærende ansigtsolie eller serum på. Nogle vælger at bruge olie til natten og andre serum om morgenen. Som hovedregel er der ikke noget der er rigtige eller forkert. Olie er oftest meget reparerende da vitaminindholdet er højt og som styrker og fugter huden. Serum er det aktive koncentrat, altså det bedte af det bedste fra cremen, men i et tyndt aktivt koncentrat. Det er noget der virkelig kan ses i huden, da det penetrere længere ned i huden. Hvis du vil holde linjer og rynker væk er det her du skal sætte ind. Jeg er vild med Zinobel organic boost repair oil eller SARD arganolie. Serum som kan anbefales er Anne Marie Borlind Aqua Nature serum, rene hyaluron ampuller fra Original Dermaroller.

Step nr. 5
Som det sidste har din hud i ansigtet brug for en beskyttende nærende creme. Du skal tænke på at din hud i ansigtet udsættes for vind, kulde, blæst, varme, sol hele tiden og har derfor brug for en god ”overfrakke”. Nogle ansigtscremer kan bruges både morgen og aften. Andre bruges kun til natten da indholdet af aktive ingredienser kan være anderledes.

Jo bedre du passer på den hud, jo stærkere vil den være. Det er altid nemmest at forebygge skader, linjer og rynker end det er at reparere gamle skader i huden.

Skønhed starter indefra, MEN den skal også plejes udefra..

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen