Da jeg tidligere var i Grækenland på en sponsoreret tur med Beringrejser, fandt jeg en favorit restaurant med den absolutte bedste salat!
En del af salaten var tahin-dressing, som jeg faktisk ikke havde smagt før, men det er jeg faldet pladask for. Så det havde jeg på min to-do liste, så her er den!
Det er suverænt nemt og kan fint holde sig i køleskabet en lille uges tid. Jeg bruger den til alle mulige retter, men det er nok også bare mig 😉
Opskriften til tahin-dressing
- 3 spsk tahin
- 1/2 tsk Havsalt
- Saft fra en citron
- 1 spsk. koldpresset olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1/2-1 dl. vand (alt efter hvilken konsistens du ønsker)
- En halv tsk. koldslynget honning (Kan undlades, men det er denne helt lette sødme, som jeg er ret vild med)
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål
- Pres hvidløget i en hvidløgspresser og pisk det sammen
- Er det for tørt, så kom lidt mere vand ved
- Smage det til med ekstra syre fra citronen, sødmen fra honning eller lidt ekstra salt
Jeg brugte det forleden til glutenfri pitabrød med falaffel og det smagte så lækkert!
Ellers bruger jeg det til salater og selv til æggewraps med fyld! 🙂
Velbekomme!
Kærligts Tina