Problemer med fordøjelsen?

Problemer med fordøjelsen?
IMG_8015-2 (Indlægget indeholder sponsoreret indehold) Jeg sidder netop og skriver på en ny e-bog om fordøjelsesproblemer, da jeg oplever problemet bliver mere og mere udbredt. Her får du et lille udpluk af bogen. Se også min e-bog om skønhedsdrikke, så du bla. kan mindske bumser HER. Tusindevis har i dag fordøjelsesproblemer og det er overvejende flest kvinder. Vores fordøjelse har en stor betydning for hele vores sundhed, men bestemt også for hudens udseende. Så derfor vil jeg gerne give dig information om sund kost og fordøjelse. Flere og flere studier peger faktisk på, at sygdomme kan komme af en svækket og pint tarmflora, så det er derfor vigtigt at pleje sin fordøjelse. Ikke blot for hudens udseende, men faktisk også for dit humør og velvære. Inflammeret eller irriteret fordøjelse kan påvirke din søvn, men også dit humør og sindstilstand. Hvis din krop ikke er i stand til at producere disse meget vigtige hormoner, kan det altså påvirke hele din sundhed og derfor også din huds udseende. Ret tankevækkende ikke? Det er ikke optimalt at opleve ubehag efter et måltid, opleve oppustethed, kvalme, ofte forstoppelse og/eller ofte diarré ofte. Her kommer et par tips der er værd at overveje:
  • Vi kommer oftest til at spise hurtigt, fordi vi har travlt, men din fordøjelse starter allerede i munden, så der er god grund til at spise i et roligt tempo og allerhelst uden fjernsyn, telefon eller computer. Tyg maden grundigt- din mave har ikke tænder!
  • Drik ikke for meget vand til maden, da det vil fortynde mavesyren i maven, som du skal bruge til at fordøje maden.
  • Jeg har haft held med at tage et tilskud af gavnlige mælkesyrebakterier, da dårlige bakterier kan have overtaget i tarmene. Eks. fra Biosym Symbioflor+ som er rigtige gode til prisen også. Rotér gerne mærke af mælkesyrebakterier, så fordøjelsen får andre stammer (som mælkesyrebakterier indeholder) ind i mellem også. OBS! Mælkesyrebakterier har intet med mælk at gøre.
  • Spis grøntsager og frugt, da disse fibre er meget lettere for en sensitiv/irriteret mave at fordøje. Damp gerne grøntsagerne eller tilbered dem nænsomt. Rå grøntsager kan være svære at fordøje.
  • Jeg har også god erfaring med enzymer, der kan hjælpe din mave med at nedbryde og fordøje maden. Fordøjelsesenzymer hjælper til at du kan nedbryde maden, så du nemmere vil kunne optage vitaminer, mineraler, vigtige næringsstoffer samt protein. Tag 1-2 stk. Før hvert hovedmåltid.
  • Undgå færdigmad da det indeholder dårligt fedt, dårligt kvalitet af mel, dårlig fedt, salt og sukker. Bag allerhelst dit brød selv evt. glutenfrit (havremel, quinoa, rismel, boghvedemel eller lign.) eller med speltmel, da det kan være lettere at fordøje, men af god økologisk kvalitet!
  • Slap af og husk dig selv! Negative tanker, bekymringer og stress kan sætte fordøjelsen på standby. Når kroppen er stresset, vil den nedprioritere de mindre "vigtige"processer i kroppen, for at være klar til at flygte/kæmpe, som en stress tilstand går ud på.
IMG_8016 Dette var kun et udpluk og jeg har mange andre tips og råd i ærmet, men dem må i spændt vente lidt på endnu. :) Kærligst Tina
Tilbage til bloggen