Perioral dermatitis 🖐

Perioral dermatitis

Less is more er nøglen! 🔑
I må virkelig ikke overgøre noget. Huden er enormt sensitiv og sart. Huden skal bygges op igen 💛

Her er mine råd 😘

💛Rens med rensebalm (evt. kun aften), brug lyserød fugtserum og ansigtsbalmen morgen og aften.

 

💛 Lav blid massage af ansigtet ugentligt (Gerne 3-4 gange evt. med gua sha eller sugekopper) 😘 Ikke ovenpå udslættet men omkring og særligt halsen.

💛 Du skal have en god portion tålmodighed for det kan tage tid. Det kan gå op og ned, men der skal nok komme fremskridt. 💛

💛 Støt fordøjelsen med probiotika fra biosym eller Nani. Skift gerne når bøtten er tom. Jeg er også meget glad for kombucha shots. Jo flere gode bakterier, jo bedre. Læs mere om hvilke mælkesyrebakterier jeg anbefaler her

 

💛 Skru op for grøntsager, bær og frugt dagligt. Få kål i lange baner 🥬 Overvej om smoothies eller juice er noget for dig for at hæjne niveauet i din kost. Spis ikke kun rå grøntsager, men bag dem, svits dem af på panden så de er let tilberedte.

💛 Mindst komælksprodukter. Nogle kan have gavn af at udelukke komælks produkter 6-8 uger. Se om det har en effekt for dig. Gede/fåre oste er ok for nogle. Ægte kærnet øko smør fra ko er oftest også okay. 

💛 Er du glad og godt tilpas? Hvis du er i en presset situation med arbejde, forhold, en konfliktmm. kan det også være rodentil at din hud driller - lyt til dig. 💛 Søg hjælp hos en coach, terapeut eller body sds/kropsterapi. Jeg tror meget på, at vi også skal træne/passe på vores mentale helbred, ligesom vi passer på kroppen. 

Kærligst 
Tina

Tilbage til bloggen