Hvilke mælkesyrebakterier anbefaler jeg?

Mælkesyrebakterier
Dette er nok mit favorit kosttilskud
fordi jeg selv har oplevet en markant bedring, men bestemt også fordi jeg gang på gang ser bedring hos mine klienter ved indtagelse af mælkesyrebakterier (det danske ord for probiotika).

Jeg tænkte derfor jeg ville lave en lille guide omkring mine favoritter, hvorfor de er gode og hvordan de tages. Men husk, at vi alle er unikke, så resultatet kan variere fra person til person.

Hele 70-80 % af dit immunforsvar sidder i maven og det er derfor hamrende vigtigt, at din mave/fordøjelse fungerer, som den skal. Jo bedre fordøjelse, jo bedre vil kroppen være til at bekæmpe bakterier, svamp, vira og irritationer i bl.a. huden.

Har vi meget få gavnlige bakterier eller den forkerte sammensætning, kan de dårlige tage over, hvilket kan give mange gener. Immunforsvaret kan i den sammenhæng blive "træt" og har ikke de bedste vilkår til at udføre dens arbejde.

Jeg anbefaler mælkesyrebakterier til alle året rundt eller evt. blot som kur nogle gange om året eller indtagelse 2-3 gange om ugen året rundt. Hvis du løber stærkt i hverdagen, føler du har meget at se til, eller blot vil passe ekstra godt på dig selv, ser jeg at mælkesyrebakterier kan være en god idé også fordi jeg selv har så stor erfaring med det. 

Rotér gerne med nedenstående mærker for at få alle de gavnlige stammer, da hver stamme har forskellige effekter. (Altså køb en anden type af nedenstående end du gjorde sidst)

Nani Præ- og Probiotika 

En mælkesyrebakterier der også har præbiotika i, som er probiotika's madpakke. På den måde har probiotika de bedste vilkår nede i tarmene. Derudover ligger mælkesyrebakteriener i en særlig kapsel, som først opløses i tarmene og derfor ikke går spildt ved mavesyren i mavesækken. Dette er min favorit! 

Biosym Symbioflor +

Har en suveræn pris pr. stk, hvor kvaliteten stadig er god. Kapslerne er små og må gerne tages ud af kapslerne, hvis man ikke ønsker at synke kapslerne. Jeg synes denne er god til at vedligeholde. Tag 2-4 stk. dagligt. Det bedste er dog at synke dem hele. 


Udo's Choice High-Bifido

Et meget stærkt mælkesyrebakterie tilskud. Ideelt som en ekstra kur eller til at booste tarmfloraen lidt ekstra. De skal opbevares på køl, men kan holde til kortere ophold ved stuetemperatur. Tag 1 stk. dagligt. Disse er også rigtig gode som kur nogle gange om året.  Denne har vi ikke i sortiment, men ønsker du den kan vi sagtens bestille den hjem til dig. 

Jeg vil også lige nævne 2 der er til børn: 

Udo's Choice super infant
Er gode fra fødslen  og frem. En god mælkesyrebakterie til de helt små. Blandes på en ske i lidt vand eller modermælk/mme alt efter hvad i bruger. Kan også duppes på brystvorterne ved amning. 

Nani Probiotika til børn tygge 

En nyere tilskud til børn. Jeg elsker dem - både til mig selv og mine børn. Det er små frugtbidder med tilsat mæleksyrebakterier. De smager syrligt at hindbær. 

Opstart 

Skal du starte op på et af følgende, så tag evt. halv dosis den første uge, da nogle kan oplever gener i starten, men det er kun et godt tegn, da de dårlige bakterier slåes i ihjel og de nye overtager styrringen. 🙂

Probiotika via kosten

Du kan også få andre gavnlige bakterier via kosten gennem sauerkraut, kombucha og andre fermenterede fødevare/drikke. Vær obs på at de ikke skal være pasteuriseret. 

Kærligst
Tina

 

Disclaimer: Lidt ærgerligt at dette er nødvendigt, men for en sikkerhedsskyld skal jeg sige, at jeg Tina Lykkegaard ikke kan stilles til ansvar for komplikationer ved brugen af disse råd hverken medicinsk eller juridisk. Dette er blot en anbefaling og ikke forpligtende. Sundhed kan være kompleks og det er dit ansvar, hvilken vej du vælger at gå. Er du i tvivl spørg din læge til råds.

Tilbage til bloggen