Sundere kiks med mandel-"karamel"-fyld

Sundere kiks med mandel-"karamel"-fyld

Jeg fik lyst til noget sødt og knasende, så jeg kastede mig ud i at lave sundere kiks igen. Sidst lavede jeg kiks med nutella, dem kan du se HER. De er selvfølgelig altid uden gluten, mælk og raffineret hvidt sukker.

Jeg brugte sammen opskrift på kiks, men denne gang gjorde jeg dem en anelse tykkere og det gav pote. Hvis de er for tynde, bliver de næsten for knasende.

Opskrift på 20 kiks (10 sammenlagte kiks med fyld)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft
  • Start med at varme kokosolie forsigtigt op i en gryde og kom honning heri.
  • Blend derefter havregryn til mel. Jeg blendede mine meget kort tid, da jeg ønskede mine kiks en smule grove. Du kan gøre det som du synes.
  • Kom alle andre ingredienser sammen og få samlet dejen så godt du kan.
  • Stil dejen på køl i 10-15 min. da den så vil være lettere at rulle ud.
  • Tag lidt ekstra rismel ud på bordpladen og rul dejen ud, så de har en tykkelse som kiks har. Dejen smulrer let, så tag evt. lidt dej af gangen.
  • Jeg skar mine kiks i aflange firkanter.
  • Kommes på en bageplade og bages i ca. 10 min. på 180 grader varmluft. De skal være let gyldne.

Til selve mandel-karamel-massen skal du bruge mandelsmør. Du kan lave det selv eller købe det færdigt HER.

Jeg lavede det selv og det er hamrende nemt!

Lille portion mandelsmør

  • 150 gr. mandler
  • Lidt havsalt

Sådan gør du

  • Rist mandlerne af på en tør pande til de tager en smule farve. Gør det nænsomt ved svag varme.
  • Blend mandlerne i en foodproceser eller en minihakker. Det tager omkring 10 min.
  • Ha’ tålmodighed og bliv ved med at blende!
  • Skub hele tiden mandelmassen ned med en ske, så minihakkeren kan tage ved.
  • Mandlerne vil blive til mandelmel, blive klumpet og til sidst som en lind cremet smør. (Bruger du en minihakker, så giv dem nogle pauser undervejs 😉 )
mandel smør

Mandel-“karamel”-massen

Sådan gør du

  • Rør massen godt sammen og kom det i en sprøjtepose. Jeg brugte bare en almindelig pose og klippede hjørnet af.
  • Kom et godt lag af massen på den en kiks og læg den sammen med en anden. (Se billedet af det færdige resultat)
  • Top evt. dine kiks med mørk chokolade som jeg har gjort.
sundere kiks uden gluten og sukker

De smager suverænt og jeg skal i gang med at bage endnu en portion! 🙂

Velbekomme!

Kærligst Tina

Psssst.. Har du set E-bogen “Skønhedsdrikke” som bla. giver dig gode tips og råd til en sundere livsstil og smukkere hud?

tinalykkegaard_forside-5
Tilbage til bloggen