/Indlægget indeholder affiliate links, hvilket betyder at jeg får en lille kommission, hvis du køber gennem mine links. Tak fordi du støtter mit arbejde! /
Jeg har lavet en lækker spread/cream/pålæg – ja du må kalde den lige hvad du vil, men en lækker cremet smørepålæg. Faktisk kom det sig af, at jeg var i helsekosten, hvor jeg faldt over denne velsmagende sag, som jeg købte med hjem. Jeg havde spist glasset indenfor et par dage, så jeg tænkte, at man måtte kunne lave det selv langt billigere, men også så jeg vidste 100 % hvad der var i den.
Det var meget nemmere end jeg havde forventet og nu bruger jeg den til alt fra glutenfri boller til dip til aftensmaden.
Opskriften til en glas som på billedet ser således ud
- 1 dl. cashewnødder (ikke saltet, bruger du med salt, så smag til inden du kommer mere salt i 😉 )
- 1 spsk. øko solsikkefrø
- 100 gr. peberfrugt
- 1 spsk. tomatpuré
- 3 spsk. vand
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk flagesalt
- Evt. en lile skvat citronsaft
Sådan gør du:
- Start med at ligge cashewnødder og solsikkefrø i koldt vand i mindst en time, men gerne op til 4 timer
- Efter de har lagt i blød i det kolde vand skal de skylles godt i en si
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skyl peberfrugt, fjern stenene og skær det i store grove stykker
- Kom nu peberfrugt i ovnen ved 180 gr. i omkring 15-20 min. De skal tage farve og blive bløde, men hold godt øje, da de ikke må blive brændte
- Tag peberfrugt ud af ovnen og lad dem køle af
- Blend nu cashewnødder, solsikkefrø, tomatpuré, vand, olie, paprika og peberfrugt til en fin masse
- Smag til med masser af salt og lidt citron saft
Denne smørepålæg er også suveræn som “dressing” i sandwich eller som dip til gulerodsstængerne.
Håber i nyder den lige så meget som jeg 😉 Jeg har også tænkt på, at den kan varieres med mange andre smage eller tilsætte lidt chili eller hvidløg, hvis man er til det. 🙂
God weekend!
Kærligts Tina