Hvad må jeg bruge af produkter som gravid?

Hvad må jeg bruge af produkter som gravid?
Efter mine over to år hos Naturskøn i Aarhus fandt jeg dagligt ud af, at når først man er gravid kommer man virkelig til at tænke over, hvad man egentlig smører sin krop med. I denne proces var/er der mange kvinder der kom ind, for at spørge hvad de egentlig måtte bruge. På den ene side er det meget individuelt, hvor meget man vælger at gå op i det, men sådan er det jo med mange ting. På den anden side bør der også oplyses langt bedre omkring, hvad man må og ikke må, men verden er sjælendt sort og hvid.
Så hvordan skal jeg skrive dette indlæg… Jo jeg skriver det som hvis jeg selv var gravid, for jeg ved godt hvad jeg ville undgå. Det er faktisk meget af det jeg undgår i dag, da jeg ikke vil fylde min krop med unødvendig kemi.
Jeg vil klart være meget bevidst om naturlig og økologisk hudpleje, da det ikke indeholder mineralske olier (paraffin olie/petrolatum/vaseline), hormonforstyrrende stoffer, kunstig farvestoffer, syntetisk parfume, Ureas (diazolidinyl urea/imidazolidinyl urea) og Ftalater som kan virke hormonforstyrrende.
Når du skal shoppe hudpleje, må du gerne stille nogle krav over for forhandleren. Spørg efter hvor meget af ingredienserne der er økologiske, for de økologiske mærker skilter gerne med, hvor stor en procentdel der kommer fra økologisk oprindelse eller sætter stjerner ved de økologiske ingredienser.
Jeg er netop hjemvendt fra Kbh, hvor jeg var på uddannelse, som handlede om æteriske olier. (Det er SÅ fascinerende hvad dufter faktisk gør for os!) Stort set alle æteriske olier må man ikke anbefale til gravide. Det ærger mig lidt at jeg skal skrive det, men hvis der bare sker det mindste med barnet som for tidlig fødsel, spontan abort eller lign. er det jo ingen der vil stå til ansvar for. Derfor er der mange æteriske olier som ikke er testet på gravide, det ville jo være uetisk at gøre og ingen vil teste det på egen krop- forståeligt nok.
Jeg ville personligt (dette står helt for egen regning!) ikke konsekvent undgå æteriske olier. I ansigtsplejen er det under 1 % æterisk duft og så længe jeg ved at produkterne er rene og er af god kvalitet ville jeg ikke være bekymret.
Jeg håber det hjalp dig en smule, eller er du velkommen til at skrive en kommentar.
Ha’ en skøn weekend.
Kærligst Tina
Tilbage til bloggen