Vidste du, at følelser og tanker kan forværre dine bekymringer omkring huden?

Vidste du, at følelser og tanker kan forværre dine bekymringer omkring huden?

Efter to intense dage i Kbh på holistisk hudterapeut uddannelsen har jeg igen nogle ting jeg gerne vil dele med jer. Et emne som betyder mere end vi måske går og tror.

Vi snakkede om tanker, følelser, stress og om, hvordan det påvirker kroppen. Du er måske ikke bevidst om, hvad du egentlig går og tænker, men det kan være enormt lærerigt at tænke over.

Det lyder måske lidt mærkeligt at du skal tænke over, hvad du tænker på, men det giver mening lige om lidt..

For tre års tid siden havde jeg det ret svært. Jeg var stresset, ikke fysisk, men mentalt. Jeg havde en væld af tanker og bekymringer hele tiden og de var ikke positive.

Jeg er som person meget positiv, men jeg var kommet ind i en negativ spiral med negative tanker.

Jeg synes bare det hele var træls, mit job var træls, jeg var træls, min krop var træls, min hud var da mest af alt møg træls og mange andre ting. (Jeg er jo jyde, så jeg bruger ordet TRÆLS 🙂)

Først da jeg bliver bevidst om mine tanker, kunne jeg komme ud af denne spiral. Jeg har lige siden kunne mærke på min krop, at bare ved den mindste stress i kroppen fortæller huden mig det.

Derfor øver jeg mig stadig på at stoppe op, inden jeg bliver stresset. Kortvarig stress er okay, men den langvarende stress kan være ret så ødelæggende for kroppen.

Vi har hele 60.000 tanker hver dag, hvilket jo er helt vildt. Derfor er det vigtigt at arbejde med disse tanker end at arbejde imod dem. Vi kan reagere positivt på disse tanker eller negativt og kroppen vil kunne mærke hvad du vælger.

Reagere du med frygt, angst, magteløshed vil disse følelser sidde i kroppen. Når denne stress tilstand rammer kroppen vil huden frigive kemikalier, som spiller en stor rolle i hudens udseende.

Det kan give øget tendens til inflammation (urenheder/akne/rødmen/rynker), kløe og overfølsomhed (eksem, psoriasis).

Derudover vil disse kemikalier vandre op i hjernen, hvor vores følelses/humør-hormoner bliver produceret og påvirke dem. Det er altså en ond cirkel med hudproblemer og dårligt selvværd.

Måske er det på tide at stoppe op og mærke efter. Hvad har DU brug for? Hvordan har DU det lige nu? Hvad giver DIG energi? Hvad dræner DIG for energi? Hvad vil DU gerne i dette ene liv?

Slip fortiden, tænk ikke på fremtiden, men vær her, lige nu, der hvor du er.

Kærligst Tina

Ps. Jeg er startet på yoga i YO studio som er helt fantastisk! Det må jeg også skrive om, men bær lige over med mig og min yogastilling. Jeg ved ikke om den er rigtig! Men billedet er da flot ikke? 🙂

Tilbage til bloggen