Et ældre indlæg, som jeg netop har opdateret, men som stadig er god viden, hvis du ikke kender til det.
Dog vil jeg huske dig på, at du ikke skal være fanatisk. Fanatisme kan gøre dig stresset, og stress kan være en af de værste syndere for kroppen. Kroppen bliver presset på mange måder, hvis vi er stresset gennem længere tid. Så brug dette som en guideline uden at være fanatisk. 🙂
Ved du hvilke fødevare der er syredannende, og hvilke der virker basiske på kroppen?
Vi skal gerne have begge dele, men vi skal maks spise 20-30 % syredannende og hele 70-80 % basedannende. I den daglige kost bliver det desværre ikke helt denne procentopdeling.
Syredannende fødevare er
- Brød
- Slik, kage, chokolade (alt det søde usunde)
- Kornprodukter
- Ris, pasta
- Sodavand
- Medicin
- Sprøjtemidler fra ikke-øko fødevare
- Kød
- Fisk
- Fjerkræ
- Vildt
- Æg
- Mælkeprodukter
- Ost
- Bælgplanter
- Kerner og nødder
Basedannende fødevare er
- Kolde kartofler
- Grøntsager
- Rodfrugter
- Bladgrønt
- Kål
- Tang
- Krydderier friske
- Økologiske tørrede krydderier
- Urte the
- Moden frugt, æble, pære, bær, annanas
Prøv eksempelvis denne grønne smoothies med masser af power 😉
Du kan jo skrive ned de næste tre dage og se, hvad din tallerken primært består af.
Hvis vi primært indtager syredannende fødevare, vil syren ophobe sig i kroppen og kan give alt fra allergi, dårlig hud, trætte muskler, dårlig fordøjelse, generelt smerter, appelsinhud og dårlig svedlugt.
Det kunne være, vi sammen skulle spise langt mere base end syredannende mad den kommende tid?
Måske holde en lille detox her efter sommerferien? 🙂
Kærligst Tina