Salt er ikke bare salt

Salt er ikke bare salt

Brug havsalt eller urtesalt til din madlavning, måske har du hørt det før, men ved du egentlig hvorfor?

Vidste du, at almindeligt billigt bordsalt er raffineret, som vil sige, at saltet er varmet og tørret, hvor der bruges tilsætningsstoffer, som de naturlige mineraler og vitaminer i havsalt ikke holder til. Dertil er det billige salt også blevet bleget helt hvidt med unaturlige tilsætningsstoffer, som vil påvirke kroppen negativ. Der er jo ingen grund til at udsætte din krop for flere unødvendige tilsætningstoffer end nødvendigt.

Her får du mine favoritter:

  • Herbamare urtesalt som smager suverænt i alt slags mad. Den bedste bordsalt efter min mening. Urterne giver salten mere smag og derfor bliver maden bare det bedre. 🙂 
  • Almindeligt havsalt som bruges til alt hvor du “kun” skal have salt smag, men også der hvor du måske har brug for en anelse mere salt som eks. gryderetter osv. En forholdsvis billig naturlig god salt, som smager skønt.
  • Himalaya salt bruger jeg ofte i min saltkværn da disse fås i grove stykker. Det kan også fås som fint salt og indeholder stadig de mange mineraler naturlig salt indeholder. Himalaya salt siges faktisk at være den reneste og bedste kvalitet af salt. Om det passer ved jeg ikke, men det er en af de ældste salte på vores planet og netop derfor siges det at være “havets lyserøde guld”.

Brug lidt ekstra penge på din salt og få alle de gode sundhedsfordele med. En nem måde at vælge et sundere valg.

Kærligst Tina

/Indlægget indeholder affiliate links/

Tilbage til bloggen