Kender du også nogle myter omkring håret?

Kender du også nogle myter omkring håret?

/Indlægget indeholder reklamelinks, hvilket betyder at jeg får en lille kommision, hvis du køber det online gennem disse links. Dertil er der sponsoreret indhold. Tak fordi du læser med og støtter mit arbejde!/

Ligesom huden har min store interesse, så har håret også. Jeg synes det er enormt interessant og måske lidt skræmmende, at man kan se på huden, men bestemt også håret, hvordan kroppen egentlig har det.

Det fyldige og glansfyldte hår er et tegn på, at kroppen har det godt, er godt ernæret gennem vores kost, vi er i hormonel balance og at vores mentale velvære er i balance.

Det er nemlig ingen hemmelighed at mangelfuld kost, samt manglende vitaminer, mineraler og fedtstoffer plus en stressende hverdag kan sætte sine spor.

Måske ikke lige her og nu, men de små tegn kommer hen af vejen og lytter du ikke efter, sender kroppen dig blot flere tegn til du stopper op.

Fik du mon læst “Sådan får du et sundt hår uden bekymringer?

Jeg har også talt med hårklinikken omkring, hvor mange og hvilke hårmyter vi ofte hører. Så hvorfor ikke få dem be- eller afkræftet?

Du må kun vaske håret hver anden dag eller så få gangen i ugen som muligt

Mange frisører ville nok mene, at dette er sandt, men spørger man Hårklinikkens hårspecialister vil det sige at dette er falsk. Vi er alle forskellige og vores hår samt hovedbund fedter i forskellige mængder fra person til person.

Bruger du milde produkter, bør hårvask hver dag ikke være et problem. Jeg er gået hen og blevet rigtig glad for Restorative shampoo, som er det nyeste skud på stammen fra hårklinikken. Den virker både dybderensende og virker beroligende på hovedbunden.

Spring en vask over og brug en tørshampoo

Igen vil svaret være forskelligt alt efter hvem du spørge, men Hårklinikkens hårspecialister ser ofte at vores hovedbund ikke kan ånde, fordi der ligger så meget styling, skidt og snavs i hovedbunden, hvilket kan resultere i hårtab.

Det er derfor vigtigt at hovedbunden bliver vasket helt rent, så dette “lag” kan fjernes.

Hårtab sker kun for mænd, under/efter graviditet samt under amning

Det er helt sikkert en både og på den måde, at overstående eksempler kan give hårtab, men der er rigtig mange kvinder der også lider af hårtab udover de nævnte eksempler.

Det kan give dårlig selvværd og følelsen af, at folk kigger anderledes på en ( det gør de nu nok ikke, men følelsen er ikke rar). Her har Hårklinikken et helt bestemt behandlingforløb, så man kan give håret fylde igen med et produkt der kaldes for Hair exstrakt.

Jeg er ret glad for Hårklinikken, da de ikke “kun” tænker på produkter, men også giver råd til sund kost og generel god livsstil – med mindre stress.

Kender du også nogle myter omkring håret?

Klip håret kort og få et fyldigere hår

Det er synd, at du klipper dig korthåret, hvis du tror det giver fyldigere hår, for det gør det ikke. Det kunne dog være ret logisk at tænke sådan, for din græsplæne bliver jo flot og fyldigere når du slår den, men sådan er det ikke med håret.

Håret vil automatisk falde af, når håret “visner”, så det kan give plads til nyt hår, men det er derfor vigtigt, at håret har de bedste betingelser for at kunne gro et nyt sundt hårstrå, som eksempelvis ikke at lukket af skidt, snavs og hårstyling.

Håret skal tørres fuldstændigt med hårtørrer inden det sættes op

Håret skal ganske rigtigt være tørt når det sættes op, da fugtigt hår ikke er sundt for hovedbunden. Håret bliver dog pint af hårtørrer og specielt, hvis du tørrer det fuldstændigt knastørt.

Lad hellere håret lufttørre så vidt det er muligt. Jeg er ret glad for at kræmme hair hydrating creme i håret, da den også virker varmebeskyttende og giver ekstra fugt til håret.

Du må ikke bruge hårspray når du er gravid

Jeg springer i hvert fald over, da der kan være så meget skidt i de forskellige hårsprays du kan købe. Du vil jo ikke kunne lade være med at indånde noget af hårsprayen.

Jeg er blevet rigtig glad for Styling spray, som for mig giver et ganske let hold, er uden parfume og andre dårlige ingredienser, så den er helt sikker at bruge som gravid.

Hvilke myter støder du på omkring hår og hårpleje? Lad mig endelig høre fra dig.

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen