Hvorfor spare penge på sund kvalitet mad?

Hvorfor spare penge på sund kvalitet mad?

Jeg læste forleden en artikel om, at vi rigtig gerne vil spare penge på mad. Jo billigere jo bedre, jo mere til færre penge, jo bedre. Men hvorfor er det egentligt sådan?

Hvorfor skal vores dagligvare være så billigt som muligt?

Jo jeg kan godt regne ud, at vi gerne vil spare penge, det vil jeg skam også gerne, men det billigste mad er også bare nogen gange (Hmm mange gange måske…) fyldt med alt muligt mærkeligt.

Kigger du bag på dine fødevare og ser hvad de indeholder?

Jeg synes oftest jeg støder på en masse salt, vegetabilsk fedt (som er det usunde raffineret fedt), sukker, konservering i lange baner og sommetider noget jeg knap nok ved hvad er. En anden ting jeg også hele tiden støder på er mælkepulver.

Jeg forstår ikke hvorfor der skal mælkepulver i ALT? Jeg forstår heller ikke hvorfor der skal hvedemel i ALT?

Lad være med at være fanatisk, men spis lidt mindre af det

Men jeg forstår virkelig godt, når jeg anbefaler jer og mine klienter at holde igen med specielt hvedemel, mælk, dårligt fedt, salt og sukker, at det kan være en næsten umulig opgave.

Rigtig mange færdige fødevare er proppet med disse ingredienser.. Det er derfor bare bedre at lave maden selv fra bunden. I hvert fald det meste af tiden 🙂

Nå, men min pointe var faktisk bare, at vi gerne betaler for en dyr moderigtig bluse eller den rigtige taske (eller hvad?) Vores mad derimod, som altså kommer ind i vores krop, skal være så billigt som muligt.

Er det kliche agtig at skrive, at vi kun har denne ene krop, måske skulle vi passe lidt ekstra på den og tænke over hvad vi putter i den?

Økologiske nødder koster kassen

Den anden dag købte jeg 1 kg. økologiske nødder for 200 kr. Det er jo vanvittigt! Men hold fast hvor er der mange sundhedsgevinster ved nødder- dyre eller ej.

De indeholder en masse sundt fedt og bla. den gode E-vitamin er er lækkerier for huden. Jeg brugte 200 kr. på nødder og så må jeg spare de penge et andet sted.

Jeg vil enormt gerne høre fra dig, hvad tænker du i forhold til din mad? Jeg peger på ingen måde fingre af dig, men vil rigtig gerne høre, hvordan du ser på det? 🙂

Jeg går eksempelvis aldrig på kompromis med fedtstoffer og olier, fordi jeg ved det har så stor betydning for kroppens sundhed. Det kan du læse lidt om HER.

Kærligst Tina

GemGem

Tilbage til bloggen