Hudens cyklus: Derfor er huden tør den ene dag og fedtet den næste!

Hudens cyklus: Derfor er huden tør den ene dag og fedtet den næste!

/Indlægget indeholder sponsoreret indhold/

Vidste du at huden faktisk har sin helt egen cyklus? Hvis du kender denne cyklus, så har du også nemmere ved at forstå huden og arbejde med den i stedet for at arbejde imod. Huden gennemgår forskellige faser alt efter hvor på måneden du er.

Så inden du bliver fortvivlet over, at huden både fedter den ene dag, næste dag er tør og næste dag bumset, så opklarer jeg det lige for dig. 🙂

Huden følger din menstruations cyklus, som typisk er omkring 28-32 dage. Derfor kan huden ændre sig dag for dag..

Fra dag 5-10 i din cyklus

(Lige efter menstruationen slutter) kan være mere tør disse dage og du kan opleve at den skaller.

Her skal du sætte ekstra ind med masser af vand, urtete eks. brændenælde, mælkebøtte og rooibos eller min nye favorit fra økologiske NuTe med rooibos og pebermynte.

Spis også gerne sunde fedtstoffer fra nødder, avokado, chiafrø (der er virkelig mange der lugter og smager af fisk, det er IKKE meningen), hampefrø, kokosolie, lecithin granulat (kommes i din smoothies) og økologiskkærnet smør.

Brug en nærende (ikke-tilstoppende) olie samt fugtmaske til huden.

Hudens cyklus: Derfor er huden tør den ene dag og fedtet den næste!

Dag 11-21

(Her hvor du har ægløsning) har huden sin bedste periode, hvis du vel og mærke er i hormonel balance.

Har du tendens til PMS kan du have have et højere niveau af stresshormoner i kroppen, som får huden til at producere mere olie/fedtstof som kan give rødmen og urenheder.

Giv dig selv ro, da du nødig skal producere endnu mere stresshormon. Gå lange gåture, hør nogle guidede meditationer, tag en beroligende bad med epsom salt, dyrk afslappende yoga eller gør det der giver dig ro og glæde.

Hvis du er til meditation er jeg rigtig glad for Birthe Buhl’s app “Mindfulness-bevidst nærvær”, hvor der både er lange og korte meditationer.

Hudens cyklus: Derfor er huden tør den ene dag og fedtet den næste!

Dag 22-4

(Her hvor du har menstruation) har huden tendens til at fedte mere og det kan give bumser. Huden er mere sart end normalt og derfor kan du opleve rødmen og måske endda allergiske reaktioner.

Drik grøntsagsjuice, grønne smoothies og hud-rensende brændenælde te. Få også sved på panden disse dage, så hudens porer kan bliv renset ud.

Lav et ansigtsdampbad med en rensende lermaske (Yes, den er dyr, men den er saksuseme effektiv! 😉 ) til for at undgå tilstoppede porer.

Tag også gerne i sauna hvis du har mulighed for det.

Hudens cyklus: Derfor er huden tør den ene dag og fedtet den næste!

Jeg så også forleden en rigtig sød film, som forklarer lidt af det hele og også med dit humør. Du kan se den HER. 🙂

Kærligst Tina

Tilbage til bloggen