Har du "ridebukselår"?

Har du "ridebukselår"?
img_6896-2 Kender du dem? Altså det fedt som sidder nede omkring hofter og lår? Det kan være genstridigt fedt, der er enormt svært at komme af med på trods af, at du spiser sundt og træner, som du skal. Dette kan - og med streg under kan - være tegn på østrogendominans, fordi fremmed østrogen er svært for kroppen at udskille og så lagrer kroppen affaldstofferne omkring balder og lår, fordi det her gør mindst skade for kroppen. Dette tænker kroppen, at det er den bedste løsning. P-piller samt andre hormonpræperater kan have en stor indflydelse på østrogendominans, men også østrogenlignstoffer fra plastisk, forurening, hormonforstyrrende hudpleje, rester af sprøjtemidler kan påvirke os. Disse stoffer kan nemlig ligne vores egne hormoner (østrogener), så kroppen kan blive snydt. Men husk, at det kan variere fra kvinde til kvinde, og at det altid er en god idé at tale med din læge. Fik du ikke læst indlægget "Hvilken prævention skal jeg vælge?" så læs med HER. Det, du kan gøre for at få hormonerne i balance, er bl.a:
  • Motion - ikke hård træning, men mere bevægelse i form af, gåture, cykelture, yoga, pilates eller blid styrketræning.
  • Få masser af vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer fra en sund kost. Spis masser af bær og grøntsager!
  • Brug skrallen (både det gule og hvide) fra din økologiske citron, da der sidder super-stoffer i skallen, som styrker din lever til at udrense endnu bedre. Du kan med fordel komme det i smoothies.
  • Mindsk stress. Stress er en meget stor faktor til hormonel ubalance. Kender du en af mine favorit app's? Den hedder "Bevidst nærvær" og kan bruges regelmæssigt for at undgå og mindske stress.
  • Spis fibre, da fibre virker som magneter i din fordøjelse og trækker brugte affaldstoffer samt hormoner med ud.
  • Husk din skønhedssøvn og gerne fra kl. 22.00. Under din søvn bliver vores appetithormon reguleret. Vi kender nok alle der har sovet for lidt, at man pludselig har lyst til alt muligt lækkert og nemt. Derudover får kroppen ro og hvile til at reparere kroppen for dagens udfordringer.
  • Undgå færdiglavede madvare, da de indeholder store mængder dårligt fedt, sukker og salt. Tænk lige over hvor meget du (måske) køber som er lavet på forhånd. Det er ikke kun færdigretten jeg mener, men også pålæg, brød, dressing, kage, pesto osv. Alt det, som ikke så sådan ud, hvor det oprindeligt kom fra.
Et spændende emne jeg vil dykke meget mere ned i, fordi jeg fornemmer vi er ganske mange der oplever hormonelle udfordringer ind imellem eller hele tiden. Har jeg ikke ret? Vi har så mange hormoner, så det er med at hjælpe dem godt på vej. Kærligst Tina Ps. Se lige de smukke blomster, som var til overs fra dagens billedtagning :) img_7996
Tilbage til bloggen