Har du kvalme eller ubehag i maven?

Har du kvalme eller ubehag i maven?

Er du mon gravid og har kvalme? Eller har du spist en masse god (jule)mad? Måske mærker du en smule ubehag i maven? Så får du her endnu et simpelt tip.

Jeg kan nemlig se at i er ret vilde med de nemme enkelte tips og de er også gode og nemme at gå til. 🙂

Så her får du igen et varmende, drikkende råd du kan bruge i juledagene eller bare når du føler en smule ubehag i maven.

Pepermynte te

Jeg har oplevet, at pepermynte te har en meget beroligende effekt på mave og fordøjelse enten i løs form, frisk eller som te breve. Jeg synes dog den løse form har bedst effekt, men det er nok også fordi jeg bruger meget mere end hvad der typisk er i et brev.

Jeg bruger ofte 3-4 spsk. til en liter vand og lader det trække laaaang tid. Gerne over hele dagen og drikke det slurk vis over flere timer.

Ingefær

Jeg har oplevet, at ingefær er ret fantastisk til kvalme, men også for at stimulere mavesyre. Man har nemlig fundet ud af, at rigtig mange faktisk lider af for lidt mavesyre, hvor mange fejlagtigt tror de har for meget.

Symptomerne er nemlig de samme. Mavesyre hjælper til, at vi kan fordøje maden, så det er rigtig vigtigt, at vi danner nok mavesyre. Du kan sagtens komme lidt citronsaft i for at give en endnu bedre synergieffekt og så smager det også dejligt.

Kan du spise ingefær rå må du også gerne det (dog ikke for meget hvis du er gravid). Jeg kommer det ofte i mine smoothies om morgenen.

Hvis du laver en “rå” the kan du skære 5-15 gr. i små stykker og hælde over med kogende vand og lade det trække (igen) i lang tid. Måske helt op til 10-20 min. og nyde drikken lun.

Husk altid, at ovenstående er ud fra mine egne erfaringer, og at der naturligvis er forskel på alle vores unikke kroppe :)

Kærligst Tina

GemGem

Tilbage til bloggen